BK veldrijden Middelkerke vindt plaats op militaire basis en wordt zandcross

BK veldrijden Middelkerke vindt plaats op militaire basis en wordt zandcross

© Cor Vos

donderdag 25 maart 2021 om 13:20

Het Belgisch kampioenschap veldrijden van volgend jaar in januari zal niet doorgaan in Sportpark De Krokodiel, dat we kennen van de Noordzeecross, maar op de militaire basis van Lombardsijde, op grondgebied… Nieuwpoort. Net als het BK van Antwerpen 2020 krijgen Wout van Aert en co. een zandparcours voorgeschoteld.

Wie aan cyclocross in Middelkerke denkt, denkt aan de Noordzeecross in Sportpark De Krokodiel. Maar dat geldt dus niet voor het Belgisch kampioenschap dat eind januari 2022 in de gemeente van burgemeester Jean-Marie De Decker gehouden wordt. Enerzijds omdat de organisatie van het BK helemaal niet in handen is van de plaatselijke vzw, maar van de gemeente. Anderzijds omdat er op de site waar vorige maand nog gecrost werd, een nieuw sportpark aangelegd wordt.

De Decker zocht en vond met de kazerne ‘Kamp van Lombardsijde’ een waardig alternatief. “Deze locatie leent zich daar uitstekend toe”, aldus de voormalige judocoach. “Zowel qua parcours als wat de voorzieningen betreft.” Het had wat voeten in de aarde, want De Decker moest toestemming krijgen van ‘Natuur & Bos’ én van… Stad Nieuwpoort, want in de jaren ’70 werd Kamp Lombardsijde aan het naburige Nieuwpoort toegewezen.

Herygers
Ondertussen heeft De Decker van alle betrokken instanties een ‘go’ gekregen. Oud-wereldkampioen Paul Herygers werd aangetrokken om het parcours uit te tekenen. Het wordt een echte zandcross. De ondergrond is overigens vergelijkbaar met die van de Duinencross in Koksijde, maar er wordt een ‘vleugje Oostende’ toegevoegd. Net als op het WK van dit jaar, zal ook op het BK een – weliswaar kleinere – lus op het strand ingelast worden. Dat ligt dan weer wel op grondgebied Middelkerke.

Het BK vindt plaats in het weekend van 8 en 9 januari 2022 en de militaire basis zal volgens De Decker ruimte bieden aan een ‘gezond toeschouwersaantal’, zowel wat de veiligheid als de financiële return betreft. En de Noordzeecross, vraagt u zich af? De vzw slaat dit seizoen een jaartje over. De plek van Middelkerke in de Superprestige wordt volgende winter ingenomen door Diegem.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.