Blaak pakt zilver in tijdrit Europese Spelen, goud voor Reusser

dinsdag 25 juni 2019 om 11:11
Blaak pakt zilver in tijdrit Europese Spelen, goud voor Reusser

Chantal Blaak - foto: Cor Vos

Marlen Reusser heeft bij de Europese Spelen in Minsk op overtuigende wijze het goud veroverd in de individuele tijdrit. De Zwitserse tijdritspecialiste was een minuut en vijftien seconden sneller dan de winnares van het zilver, Chantal Blaak. Het brons ging naar de Britse Hayley Simmonds.

In de Wit-Russische hoofdstad moesten de vrouwen een ronde van 14,3 kilometer tweemaal afleggen. Hierdoor moest er in twee groepen worden gestart. Reusser startte al vroeg en ze liet er geen gras over groeien. Al aan het eerste meetpunt liet ze de beste tussentijd noteren en dit deed ze ook aan alle andere tussenpunten. Met een gemiddelde snelheid van boven de 47 kilometer per uur jakkerde ze over het licht golvende parcours, ruim voldoende om de gouden medaille voor Zwitserland binnen te halen.

foto: Cor Vos

Chantal Blaak, die afgelopen weekend een aandeel had in het een-tweetje van de Nederlandse ploeg in de wegwedstrijd, mocht als laatste vertrekken. Al snel bleek het door Reusser opgelegde tempo te ambitieus, want aan het eerste tussenpunt gaf Blaak al 22 tellen toe. Een versnelling zat er niet meer in. Sterker nog: de 27-jarige Reusser liep alleen maar verder uit. Aan de finish scheelde het een minuut en vijftien seconden.

De strijd om zilver was een stuk spannender. Pas in het laatste stuk maakte de Nederlandse het verschil met Hayley Simmonds, haar landgenote Alice Barnes en thuisrijdster Alena Amialiusik. Het verschil Blaak en Simmonds bleek aan de finish twaalf seconden. Helemaal weinig scheelde het tussen de twee Britse dames en Amialiusik; zij eindigden binnen twee seconden van elkaar, maar de bronzen medaille was voor Simmonds.

foto: Cor Vos

Na afloop bekende de 29-jarige Nederlandse best te kunnen leven de tweede plaats: “Ik heb alles gegeven wat ik had”, doet ze haar relaas op de website van TeamNL. “Dat er dan eentje sneller is, dat is dan maar zo. Ik ging voor een medaille en die heb ik”, aldus een blije Blaak.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair