Blessurevrije Xandres Vervloesem maakt rentree in Castilla y León
foto: Cor Vos
dinsdag 27 juli 2021 om 17:43

Blessurevrije Xandres Vervloesem maakt rentree in Castilla y León

Xandres Vervloesem (Lotto Soudal) maakt deze week zijn rentree in het wielerpeloton, nadat hij maandenlang op de sukkel was met een rug- en heupblessure. Dat doet hij in de Vuelta a Castilla y León. “Ik zou graag opnieuw een meerwaarde willen zijn voor het team. Niet aan de verwachtingen kunnen voldoen, geeft me als neoprof een knagend schuldgevoel”, vertelt Vervloesem.

Dit voorjaar in Le Samyn liep Vervloesem bij een valpartij een scheurtje in zijn rugwervel op en in Nokere Koerse viel hij vervolgens op zijn heup. Vervolgens moest hij tien dagen van de fiets blijven. “Toen ik de training hervatte, was het telkens afwachten hoeveel pijn ik zou ervaren. Het gebeurde regelmatig dat mijn heup en lies geïrriteerd raken wanneer ik lange tijd train”, aldus de 21-jarige coureur.

Eind mei reed de neoprof van Lotto Soudal nog de Ronde van Limburg, maar daar stapte hij al na veertig kilometer af. “Door de blessure aan mijn heup sliep ik ‘s nachts ook vaak slecht. Die combinatie tussen slechte nachtrust en minder goede trainingen zorgde ervoor dat ik lang op zoek was naar mijn beste vorm. Die zoektocht is frustrerend”, zegt Vervloesem, die zich schuldig voelt naar zijn ploeg.

“Ik zou graag opnieuw een meerwaarde willen zijn voor het team. Niet aan de verwachtingen kunnen voldoen, geeft me als neoprof een knagend schuldgevoel”, vertelt hij.

‘Klaar om te koersen’
Inmiddels is de renner uit Massenhoven alweer een maand serieus in training. “Eind juni opteerde ik voor een stage in de Vogezen, gevolgd door een verblijf in de Alpen. Ik heb er het goede gevoel opnieuw te pakken gekregen en ondervind geen hinder meer van de blessures. Op die manier werd het een mooie voorbereiding en door de positieve signalen die mijn lichaam me geeft, voel ik me opnieuw klaar om te koersen”, zegt Vervloesem, die de Vuelta a Castilla y León (29 juli) en de Clásica San Sebastián (31 juli) rijdt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.