BMC blijft ook na 2016 in het peloton
Foto: Sirotti
donderdag 17 december 2015 om 15:24

BMC blijft ook na 2016 in het peloton

BMC blijft ook na 2016 aan als sponsor van de gelijknamige Amerikaanse ploeg. BMC-directeur Andy Rihs noemde de deal logisch. De Zwitserse fietsfabrikant maakte echter niet bekend hoe lang de volgende sponsordeal loopt, evenmin als de ploeg dat doet bij contracten. 

‘Sponsoren beste manier om fietsen te promoten’
“We gaan door met het maken van fietsen en ik denk dat het sponsoren van een professionele wielerploeg de beste manier is om deze fietsen te promoten”, stelt Rihs in een persbericht. “Daarnaast hebben we ook veel lol met de ploeg en delen we enthousiasme en passie met de renners en de organisatie. We zullen doorgaan met hetgeen we elk jaar al gedaan hebben. We gaan proberen de Tour de France en een klassieker te winnen, dat maakt het spannend voor iedereen.”

Van Garderen en Porte samen naar de Tour
Teammanager Jim Ochowicz maakt duidelijk dat de ploeg komend seizoen vier hoofddoelen heeft. “Het eerste doel is om bij de top-3 van de UCI-teamranking te horen aan het einde van het seizoen. Dat zou namelijk betekenen dat we constante prestaties hebben geleverd in de WorldTour-koersen. Daarnaast focust ons team zich op de klassiekers en dus zouden we er graag één willen winnen. Ook willen we met Tejay van Garderen of Richie Porte de Tour winnen, terwijl we tot slot ook onze wereldtitel op de ploegentijdrit willen verdedigen.”

Lodewyck gaat aan de slag als sportief directeur Development-team
Klaas Lodewyck heeft na zijn actieve carrière een nieuwe job gevonden. De 27-jarige Belg moest eerder dit jaar stoppen met wielrennen wegens een hartkwaal, maar gaat nu aan de slag als sportief directeur bij BMC Development. “Na alle problemen die ik vorig jaar had, is dit een nieuwe kans waar ik erg blij mee ben. Ik moest stoppen met wielrennen, terwijl ik nog zo jong was. Voor mij zijn er nog steeds dromen die ik graag zou willen behalen, maar er geen mogelijkheden meer voor krijg. Daarom wil ik jonge renners helpen, zodat zij zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen en hun dromen kunnen najagen”, vertelt Lodewyck. Bij de opleidingsformatie, die haar uitvalsbasis in Luik heeft, zijn komend seizoen drie Nederlanders actief: Bas Tietema, Bram Welten en Pascal Eenkhoorn.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
17 december 2015 17:54
Goed nieuws.....lijkt erop dat de organisatie beter is geworden, sterk gereden ook dit jaar

Om te reageren moet je ingelogd zijn.