Samuel Sánchez laat tijdrit schieten

Samuel Sánchez laat tijdrit schieten

foto: Sirotti (archief)

zaterdag 8 april 2017 om 14:10

De kans is klein dat Samuel Sánchez zaterdag van start gaat in de afsluitende tijdrit van de Ronde van het Baskenland. De Spaanse klimmer van BMC heeft bij een zware valpartij in de slotkilometer een scheur opgelopen in een pees van zijn vinger. Van verdere breuken is geen sprake, zegt ploegdokter Max Testa op de website.

In het ziekenhuis is geprobeerd de blessure aan zijn pees operatief te herstellen. Of dat gelukt is, is op dit moment nog niet duidelijk. Het plan is om na de operatie Sánchez naar het hotel mee te nemen, om morgenochtend voor de tijdrit te kijken hoe hij er voor staat.

“Samuel heeft meerdere verwondingen aan de oppervlakte van zijn lichaam”, legt de ploegdokter uit. “Hij heeft veel schaafwonden over zijn hele lichaam, waaronder zijn handen. Hij heeft daarnaast een knie gekneusd en is gelukkig bespaard gebleven van een hersenschudding. De röntgenfoto’s zijn allemaal negatief, dus we denken niet dat hij iets gebroken heeft.”

“Gezien de mate van zijn blessures is het zeer onwaarschijnlijk dat hij zal starten, maar we zullen dat tegen die tijd melden”, aldus Testa.

Update 14:10
Samuel Sánchez gaat vandaag niet van start in de tijdrit. Dat bevestigt zijn ploeg BMC via Twitter. De 39-jarige Spanjaard stond op een twaalfde plaats in het algemeen klassement. Naast Sánchez laat ook Dylan Teuns de rit tegen de klok schieten.

Dit artikel delen:

24 Reacties

Tpinotfan 7 april 2017 om 22:43

Als je die foto ziet zou het inderdaad een mirakel zijn als hij aan de start zou staan. Ik was niet meer op de fiets gestapt in ieder geval.

jsprunk 7 april 2017 om 22:47

Haha, bizar dat je het überhaupt overweegt. Het is maar een klein rondje, geen Tour of Vuelta.

Wheely 7 april 2017 om 22:50

Holyshit, het lijkt wel of hij een kudde krokodillen is tegen gekomen. Wat een pech voor Sammy.

Wheely 7 april 2017 om 22:52

@jsprunk
Een thuiswedstrijd wil je altijd spelen toch?

123poetertjes 7 april 2017 om 23:06

Heel erg sneu voor iemand die vandaag misschien wel het laatste kunststukje uit zijn carrière had kunnen opvoeren in ‘zijn’ Arrate. In elk geval nog goed nieuws dat hij geen zware breuken heeft opgelopen – is vaak schluss loopbaan op die leeftijd – maar dit is wel totale desillusie.

reusjen 7 april 2017 om 23:09

Weet iemand wat er nou eigenlijk gebeurde?

Aristos 7 april 2017 om 23:34

Als ik de beelden bestudeer, lijkt het of hij rechts in het gras komt en dan opeens terugschiet op de weg en ten val komt. Maar door de boom is het niet goed te zien.

klassementsrenner 7 april 2017 om 23:38

@ Wheely een krokodil tegen komen kan al dodelijk zijn. Bij kudde is de kans wel heel klein dat je er zo vanaf komt :-6

Wel vreselijk voor Sanchez had hem het wel gegund die overwinning. Hopen dat hij goed er herstelt en dat we hem dit seizoen vaker zien.

Turtlehead 8 april 2017 om 00:15

@Aristos: Zoiets dacht Traksel ook tijdens de live-uitzending.
Ik had meer de indruk dat hij midden op de weg door zijn voorvork zakte, maar dat is zeker onzin, want hij zat binnen 20 seconden weer op de fiets.
Dat laatste is trouwens redelijk onvoorstelbaar. Wat-een-beest.

Leukefans 8 april 2017 om 01:49

Verbaas me er de laatste weken, ook in de Vlaamse koersen, steeds weer over de grenzen waar wielrenners altijd weer opnieuw doorgaan.
Onwaarschijnlijk toch wat die mannen kunnen incasseren, om dan als eerste reactie na een val meteen op zoek te gaan naar die fiets en zo snel mogelijk weer te vertrekken. Hallucinant.

kaalpani 8 april 2017 om 04:30

Hier ligt een taak voor de UCI. Renners moet na zo’ n val met deze gevolgen gewoon verboden worden de volgende dag te starten! Ongeacht de wens van renner of ploeg!

reusjen 8 april 2017 om 07:34

@kaalpani
Dat moeten ze dan wel pas doen nadat er een diagnose is gesteld. De hoeveelheid bloed zegt natuurlijk niets. En dan wordt het moeilijk om te bepalen wat wel en wat niet mag. Een gebroken vinger bijvoorbeeld wel, maar scheurtje in een ruggenwervel niet? Moeilijk om daar een duidelijke lijn in te trekken.

alsjewint 8 april 2017 om 08:54

@reusjen @kaalpani

Dat zou dan wel heel lastig worden om te bepalen of iemand wel of niet meer mag starten. Ik denk niet dat de UCI in deze een partij kan zijn om daarover te beslissen. Dat lijkt me meer een taak van een arts die de renner na de val heeft onderzocht, danwel de ploegarts. De UCI of jury heeft al moeite genoeg om de reglementen consequent na te leven en in te grijpen waar dat nodig is. Als die over medische issue’s moeten gaan beslissen dan hou je je hart vast.

josi 8 april 2017 om 09:25

Het lijkt me dat starten weinig zin heeft. Wat heeft hij vandaag nou nog te winnen? Ik zou zeggen dat hij beter zo snel mogelijk kan beginnen met zijn herstel.

denistel 8 april 2017 om 11:48

ook om dit soort dingen houden wij van de wielersport natuurlijk zo veel respect voor
de renners.als je dan voetballers ziet die bij het minste of geringste lopen te zeiken
over een duwtje of wat dan ook en als je dan deze mannen ziet die doorgaan ook]al liggen ze soms helemaal open op hebben ze wat gebroken.

Wielrennertje 8 april 2017 om 14:27

@denistel ongelofelijk mooi toch eigenlijk he? Voetballers schreeuwen het al uit van een duwtje en blijven een minuut op de grond liggen. Wielrenners vallen, hebben een hoop schaafwonden maar het eerste wat ze doen is hun fiets pakken en weer opstappen zoals Samu deed. Ben daar oprecht trots over.

Janjanssen98765 8 april 2017 om 14:29

@denistel

Mooie kromme vergelijking weer, voetbal en wielrennen zijn totaal niet te vergelijken.

Boogerd zei over die stelling ooit van als hij kon blijven liggen zonder dat het gevolgen voor het resultaat had hij dat ook zou doen.

Sunrider 8 april 2017 om 14:54

Boogerd bedoelde natuurlijk wel dat hij liever bleef liggen nadat hij een rot smak gemaakt had. Wat @denistel bedoeld is dat voetballers komedianten zijn en nadat ze op sterven na zijn dood gegaan even later weer zonder mankeren door spelen. :D

achtpuntzes 8 april 2017 om 14:59

voetbal is natuurlijk ook een klein beetje een jurysport. de scheidsrechter moet bepalen of de val al dan geen schwalbe is, en daardoor zijn voetballers naast voetballer ook acteur.

polke 8 april 2017 om 15:00

Voetbal is spel wielrennen is een sport

achtpuntzes 8 april 2017 om 15:04

@ pole:
lijkt me nou ook weer een beetje overdreven gesteld.

mens-erger-je-niet is een spel. (overigens een spel waar sommige flitsers erg slecht in zijn , maar dat is dan weer een heel ander verhaal)

Wheely 8 april 2017 om 15:10

Kan er nog steeds niet over uit hoe sneu dit is voor Sanchez, bijna hetzelfde alsof Boonen solo op de piste in Roubaix aankomt en daar onderuit gaat.

Wielrennertje 8 april 2017 om 15:16

@8.6 het is inderdaad nogal acterend ingesteld. Tijdens het vallen al naar de scheids kijken, paar keer rollen. Maar toch blijf ik het mooi vinden dat wielrenners zo snel weer op hun fiets stappen en daarmee bedoel ik niet alleen profs.
On: wel zielig voor Sanchez, was mooi geweest als hij had gewonnen in ‘zijn’ Baskenland. Heeft volgens mij best wel vaker pech gehad. Blijft toch een leuke renner om naar te kijken.

achtpuntzes 8 april 2017 om 15:26

@ wielrennertje:
ik weet zeker dat zo maar een voetballer een pracht van een sterfscene zou kunnen neerzetten in de nieuwe blockbuster uit hollywood. :p

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.