BMC domineert proloog Tour of Utah, ritzege voor Tejay van Garderen
foto: Sirotti
maandag 6 augustus 2018 om 20:23

BMC domineert proloog Tour of Utah, ritzege voor Tejay van Garderen

Tejay van Garderen heeft in St. George de proloog gewonnen van Tour of Utah. De Amerikaan, één van de favorieten in de Amerikaanse rittenkoers, ging zijn ploeggenoten Joey Rosskopf en Tom Bohli vooraf in de daguitslag en is vanzelfsprekend de eerste leider.

De proloog werd gehouden op een intervalparcours. Direct na de start volgde er namelijk een eerste klimmetje, waarna een korte afdaling de renners naar de tweede en laatste kuitenbijter van de dag bracht. De laatste twee kilometer verliepen in dalende lijn.

Torenhoge verwachtingen
Van Garderen heeft de torenhoge verwachtingen rond zijn persoon nooit helemaal kunnen inlossen, maar in eigen land lijkt de Amerikaan altijd net wat meer te kunnen. Zo won hij in het verleden al de Tour of California en tweemaal de USA Pro Challenge. Ook vandaag liet hij zien nog altijd een meer dan verdienstelijk ronderenner te zijn.

De Amerikaan mocht als laatste van het startpodium in St. George rollen en kon dus de tijden van de concurrentie goed in de gaten houden. Zijn ploeggenoot Tom Bohli was één van de vroege starters en zette met 6’33” een scherpe tijd neer. Heel veel renners beten hun tanden erop stuk, tot Amerikaans kampioen tijdrijden Joey Rosskopf de tijd van zijn ploeggenoot verbeterde.

Eenkhoorn vijfde
Zijn 6’31” bleek ook niet voldoende, maar met 6’27” hield Van Garderen de ritzege in de ploeg. Achter de drie BMC-renners eindigde het Lotto-Jumbo-duo Neilson Powless en Pascal Eenkhoorn op de vierde en vijfde plaats. Koen Bouwman viel op plek elf net buiten de top tien.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
7 augustus 2018 08:20
Wielerfan, scherp, scherp...
7 augustus 2018 09:05
@chasse patate
Ja, Daan Olivier de proloogspecialist met 1 koersdag sinds april kun je wel afschrijven na gisteren.
7 augustus 2018 11:03
Eenkhoorn is een aardige klimmer, maar nog geen topklimmer. Tis een goede tijdrijder, een prima allrounder, heeft in een groepje een goede sprint, komt heuvels moeiteloos over, en reed ook goed in de junioren Parijs-Roubaix etc. Kan alle kanten nog op, moet ontdekken waarin hij echt goed is. En dat is precies wat de ploeg met hem doet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.