BMC laat Stefan Küng debuteren in Parijs-Roubaix
foto: Marcel Koch
maandag 6 april 2015 om 13:22

BMC laat Stefan Küng debuteren in Parijs-Roubaix

Stefan Küng staat zondag aan de start van Parijs-Roubaix. De 21-jarige Zwitser won afgelopen zaterdag nog de Volta Limburg Classic en is door zijn ploeg BMC opgenomen in de selectie voor de Helleklassieker.

“Hij vervangt Silvan Dillier. De rest van de selectie zal wellicht gelijkaardig zijn als die van de Ronde van Vlaanderen. Dat beslissen we later,” vertelt ploegleider Valerio Piva aan persbureau Belga. “Hij zal samen met Fabio Baldato en Erik Zabel de Helleklassieker verkennen”, vervolgt Piva. “Donderdag doet hij dan met de andere jongens van het team de verkenning van de finale van Roubaix.”

Küng staat bekend als een groot talent. In eigen land wordt hij gezien als de opvolger van Fabian Cancellara. Vorig jaar werd hij bij de beloften Europees kampioen op de weg. In de door Mike Teunissen gewonnen beloftenversie van Parijs-Roubaix eindigde hij als twaalfde. Dit jaar veroverde Küng tijdens het WK Baanwielrennen goud op het onderdeel achtervolging.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
6 april 2015 13:27
Mooi dat ze hem al opstellen. Als je zo veel talent hebt dan kun je misschien in deze koers in de toekomst ook ver komen. Hoe eerder je dan alvast daaraan mag ruiken hoe beter. Mocht het zondag tegenvallen en hij niet kan uitrijden dan is hij in elk geval een ervaring rijker. Maar ik zou er eerlijk gezegd niet van opkijken als hij top 20 haalt.
6 april 2015 13:31
Jongen is ook in vorm gezien zijn overwinning in Limburg...
6 april 2015 13:44
Mooi dat ze hem laten meerijden. Hopelijk kan hij meegaan met de vroege vlucht gezien zijn goed vorm.
6 april 2015 14:34
Nu moet ik maar voor Kung gaan juichen nu Cancellara er niet is.
6 april 2015 15:38
@contador of je juicht voor Terpstra/Boom haha
6 april 2015 16:48
Ik ben benieuwd hoever hij kan komen. Misschien lukt top 30 hem wel, met zijn goede vorm en zonder veel pech. Sterke kerel!
6 april 2015 17:20
Cancellara 2.0
7 april 2015 09:29
Wat is er trouwens aan de hand met Dillier? Zo aanvallend dat hij vorig jaar was, heb ik hem nu nog maar amper gezien (buiten dat ene aanvalletje in de RVV).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.