BMC-teammanager Jim Ochowicz neemt twijfels weg: “Ploeg gaat verder als CCC”
foto: Sirotti
donderdag 27 september 2018 om 12:46

BMC-teammanager Jim Ochowicz neemt twijfels weg: “Ploeg gaat verder als CCC”

In juli werd al bekend dat de Poolse schoenenfirma CCC de nieuwe titelsponsor wordt van de BMC-ploeg. Lang was het echter onduidelijk of de WorldTour-formatie ook onder deze naam zou verder gaan. Teammanager Jim Ochowicz neemt in een persbericht de laatste twijfels weg. “De ploeg zal vanaf 2019 bekend staan als CCC.”

De Poolse WorldTour-ploeg kiest bewust voor een korte naam. “Een keuze in samenspraak met Dariusz Milek, de grote baas van CCC. Op deze manier wordt het merk CCC dé identiteit van onze ploeg. We blijven altijd op zoek naar extra sponsoren, maar CCC zal hoe dan ook de enige titelsponsor blijven”, zo laat Ochowicz weten.

CCC Sprandi Polkowice gaat verder als continentale ploeg 
CCC houdt het niet alleen bij een mannenteam. Eerder kwam al naar buiten dat de Nederlandse vrouwenploeg WaowDeals verder gaat als vrouwenformatie van CCC. Het team van Marianne Vos gaat een overeenkomst aan van drie jaar met het Poolse schoenen- en tassenbedrijf, met een optie voor nog eens twee jaar.

CCC Sprandi Polkowice – dat op dit moment actief is als ProContinentale ploeg – doet dan weer een stapje terug naar continentaal niveau. Het zal vanaf 2019 als opleidingsploeg dienen van de WorldTour-formatie. “Ondanks het feit dat de drie ploegen afzonderlijk zullen opereren, zorgt het er wél voor dat CCC als titelsponsor zichtbaar is in alle lagen van het professionele wielrennen”, aldus Ochowicz.

Enkele wijzigingen in de staf  
Het teammanagement van de nieuwe CCC-ploeg zal bestaan uit Ochowicz, Gavin Chilcott en Robertj Krajewski, die de overstap maakt van CCC Sprandi Polkowice. Fabio Baldato, Valerio Piva en Jackson Stewart blijven aan als ploegleider.

Ze krijgen echter wel het gezelschap van oud-renners Piotr Wadecki en Gabriele Missaglia, die diezelfde rol nu vervullen bij CCC Sprandi Polkowice. De Italiaan Marco Pinotti is ook komend seizoen Head of Performance.

“We zullen meer renners aantrekken voor 2019”
CCC heeft inmiddels twintig renners gecontracteerd voor aankomend seizoen, maar dit worden er volgens Ochowicz nog meer. “We hebben nog technische sponsoren weten te strikken, die we bekend zullen maken. Daarnaast zullen we nog meer renners verwelkomen”, zo laat hij weten.

De absolute kopman van de Poolse ploeg is Olympisch kampioen Greg Van Avermaet. Daarnaast wist het team onder meer Laurens ten Dam, Serge Pauwels en Jakub Mareczko aan te trekken.

Voorlopige selectie flag-pl CCC
flag-pt Amaro Antunes
flag-us Will Barta
flag-nz Patrick Bevin
flag-cz Josef Černý
flag-es Víctor de la Parte
flag-it Alessandro De Marchi
flag-de Simon Geschke
flag-it Jakub Mareczko
flag-pl Łukasz Owsian
flag-be Serge Pauwels
flag-us Joey Rosskopf
flag-pl Szymon Sajnok
flag-ch Michael Schär
flag-nl Laurens ten Dam
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-es Francisco Ventoso
flag-pl  Łukasz Wiśniowski

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
27 september 2018 12:50
Pas drie Polen onder contract; neem aan dat er nog wel wat bij komen.
27 september 2018 12:51
Er is wat kritiek op de sterkte van deze selectie en vanzelfsprekend moet er nog iets bij komen. Echter als je zo dit lijstje ziet staan daar heel wat renners tussen die voor elke ploeg een meerwaarde zijn
27 september 2018 13:07
Wat een devaluatie van het huidige BMC zeg. Voor de klassiekers best leuke ploeg, maar voor de rest...
27 september 2018 13:27
Als d'n Greg in februari zijn been breekt blijft er helemaal niks over (muv alle Aziatische sprintetappes).

Er is niet heel veel vrij meer die punten gaan opleveren, alleen Mohoric, Rui Costa, Carapaz en Ulissi kan ik zo snel vinden.

Verder worden de volgende namen nog als gerucht genoemd:
- Pozzato
- Schlegel
- Bernas
- Denifl

Voorlopig lijkt het erop dat Dimension Data een concurrent erbij heeft om volgend jaar laatste te worden in de ranking.
27 september 2018 13:27
Enorme devaluatie inderdaad. Bakelants zal er nog bijkomend, maar voor de rest zal het bij opvulling blijven. Er is hier ook niemand die top 10 kan rijden in een grote ronde, dat is gewoon rampzalig voor een World Tour ploeg. Ik zie ook nauwelijks winnaars tussen dit lijstje staan. Van Avermaet en Mareczko zijn de enige. Maar GVA is op dit moment meer de koning van de ereplaatsen en Mareczko moet het nog bewijzen in Europa. Hopelijk voor dit team kan Bevin een grote stap zetten.

@Demarrik
Als Schlegel écht goedkoop is, zou het nog een goede transfer zijn voor een pure knecht. Pozzato zou een hele domme move zijn. Bernas daarentegen heeft zeker talent, begrijp niet waarom hij nog niet officieel bevestigd is. Denifl moeten ze absoluut halen, die kan top 10 rijden of een rit winnen in een GT.
27 september 2018 13:42
CCC coureurs Koch en Sisr lijken mij ook directe aanwinsten, beide nog relatief jong (25) en draaien al een paar jaar goede seizoenen.
    27 september 2018 15:30
    Eens. Die jongens zullen toch geen genoegen nemen met een CT contract bij het oude CCC lijkt mij?
27 september 2018 13:59
“De ploeg zal vanaf 2019 bekend staan als CCC.” Volgens mij zegt Ochowicz dat ze verdergaan als CCC Team. Kleine nuancering.
    27 september 2018 16:18
    De redactie laat termen zoals team/Racing Team/Pro Team enz. altijd weg. Zie het kopje wielerploegen.
27 september 2018 14:27
Misschien dat ze Paterski nog kunnen halen. Die draait op continentaal niveau een zeer degelijk seizoen.
Of nog types als Ben Swift of Navardauskas die soms een geweldige uitschieter kunnen hebben, maar bij wie het ook vaak helemaal niks is.
27 september 2018 14:31
Heerlijke tutti-frutti. Waarom als Poolse sponsor niet vol voor majka en kwiat als kopmannen gaan trouwens?
    27 september 2018 15:20
    Omdat die al een contract hebben voor volgend jaar (en het jaar daarna).
    27 september 2018 16:18
    Denk je dat CCC ze niet zou willen ?

    Misschien is er ook een mogelijkheid dat Majka en Kwiatkowski zelf geen interesse om voor CCC te gaan rijden ?
27 september 2018 15:34
Ze moeten echt nog 2 potentiele winnaars erbij halen én minimaal 2 Polen. Desnoods winnaars voor sprints in de.1 categorie.
28 september 2018 03:44
Echt wel een aardig team, maar nog krap in de breedte. Vooral voor het rondewerk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.