Boasson Hagen, Martin, Laporte, Coquard, Hoeyberghs, WaowDeals
foto: Sirotti
vrijdag 30 maart 2018 om 20:00

Boasson Hagen, Martin, Laporte, Coquard, Hoeyberghs, WaowDeals

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere met heel veel selecties voor de Ronde van Vlaanderen, een nieuwe renner voor BEAT en WaowDeals dat met een goed doel op het tenue koerst in Vlaanderen.

Outsiders Boasson Hagen en Vermote voeren Dimension Data aan in Ronde

Na afgelopen Dwars door Vlaanderen mag Dimension Data stiekem hopen op een stunt van Edvald Boasson Hagen. De sterke Noor zat in de druilerige omstandigheden mee in de beslissende kopgroep, maar kon het karwei niet afwerken en eindigde naast het podium. Samen met Julien Vermote, die dit voorjaar al meermaals liet zien zijn eigen kans te gaan, voert hij Dimension Data aan in de Ronde van Vlaanderen. De selectie wordt gecompleteerd door een vijftal Zuid-Afrikanen.

Selectie Dimension Data voor de Ronde van Vlaanderen 2018
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-za Nicolas Dougall
flag-za Ryan Gibbons
flag-za Jay Robert Thomson
flag-za Jaco Venter
flag-be Julien Vermote
flag-za Johann van Zyl


Kristoff-loos Katusha-Alpecin moet aanvallen

Door het vertrek van Alexander Kristoff zit Katusha-Alpecin dit voorjaar zonder uitgesproken kopman. De Zwitserse ploeg zal het van de aanval moeten hebben, waarbij de ogen vooral gericht zijn op Tony Martin. Viacheslav Kuznetsov is er ook bij, hij zat tijdens Gent-Wevelgem in de overgebleven kopgroep die na 250 kilometer ging sprinten om de zege. Daarin werd hij uiteindelijk zestiende. Baptiste Planckaert zorgt voor de Belgische inbreng.

Selectie Katusha-Alpecin voor de Ronde van Vlaanderen 2018
flag-pt José Gonçalves
flag-at Marco Haller
flag-ru Viacheslav Kuznetsov
flag-de Tony Martin
flag-be Baptiste Planckaert
flag-de Nils Politt
flag-de Rick Zabel


Christophe Laporte aangewezen man voor Cofidis in Hoogmis

Binnen Cofidis is men uiterst tevreden over Christophe Laporte dit voorjaar. De Fransman lijkt Nacer Bouhanni voorbijgestreefd te zijn in de pikorde en in dit voorjaar laat hij ook goede resultaten zien. Met een dertiende plaats in Milaan-San Remo, een knappe vierde plek in Gent-Wevelgem en een zestiende plaats in Dwars door Vlaanderen is hij ook in de Ronde van Vlaanderen de vooruitgeschoven pion binnen de Franse formatie, die mee mag doen met een wildcard. De zevenkoppige selectie bestaat uit louter Fransen en Belgen.

Selectie Cofidis voor de Ronde van Vlaanderen 2018
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Cyril Lemoine
flag-fr Geoffrey Soupe
flag-fr Jimmy Turgis
flag-be Kenneth Vanbilsen
flag-be Bert Van Lerberghe
flag-be Michael Van Staeyen


Vital Concept met Coquard naar Ronde van Vlaanderen

Vital Concept heeft bekendgemaakt welke renners zondag aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen, het eerste wielermonument in de geschiedenis van de ploeg. Bryan Coquard won dit seizoen al een etappe in de Tour of Oman, maar kon bij zijn enige deelname aan De Ronde vorig jaar geen potten breken. Jérémy Lecroq en Patrick Müller eindigden in 2017 op respectievelijk de derde en vierde plaats in de Ronde van Vlaanderen voor beloften, die werd gewonnen door Edward Dunbar. De Franse formatie voerde op het laatste moment nog een wijziging door: Bert De Backer werd vervangen door Kris Boeckmans.

Selectie Vital Concept voor de Ronde van Vlaanderen 2018
flag-fr Bryan Coquard
flag-be Kris Boeckmans
flag-fr Johan Le Bon
flag-fr Jérémy Lecroq
flag-fr Julien Morice
flag-de Patrick Müller
flag-be Jonas Van Genechten


Wanty-Groupe Gobert wil niet meer wachten, maar aanvallen

Wanty-Groupe Gobert gaan we zondag van voren zien in de Ronde van Vlaanderen. Dat geeft ploegbaas Hilaire Van der Schueren aan op de site. De Belg hield de afgelopen koersen zijn mannen in het peloton, omdat hij serieus mee wilde doen in de finales met drie renners. “Dat dat niet gebeurd is, is voor mij een ontgoocheling. Daarom wil ik het in de Ronde over een andere boeg gooien. Ik zou graag weer offensief koersen, iemand meesturen in de vroege ontsnapping en anticiperen in de finale. Zondag ben ik tevreden als we weer meedoen in de finale”, aldus Van der Schueren. Hij rekent op Frederik Backaert, Guillaume Van Keirsbulck en Yoann Offredo, al sukkelt de Fransman met zijn vorm nadat hij een enkelblessure opliep in de E3 Harelbeke.

Selectie Wanty-Groupe Gobert voor de Ronde van Vlaanderen 2018
flag-be Frederik Backaert
flag-be Tom Devriendt
flag-gb Mark McNally
flag-fr Yoann Offredo
flag-it Andrea Pasqualon
flag-nz Dion Smith
flag-be Guillaume Van Keirsbulck


Veldrijder Hoeyberghs trekt naar wegploeg BEAT Cycling Club

BEAT Cycling Club heeft Daan Hoeyberghs vastgelegd. De 23-jarige Belg was de afgelopen jaren vooral actief in het veldrijden en behaalde daar bij de beloften podiumplaatsen in de wereldbekers en de Superprestige. Bij zijn nieuwe ploeg wil hij zich volledig focussen op het wielrennen op de weg. “Ik ben blij dat ik de mogelijkheid krijg om een goed programma te gaan rijden met een goede omkadering binnen een veelbelovende club. Ik hoop daarnaast te leren om wedstrijdsituaties op de juiste manier in teamverband aan te pakken en de komende jaren verder te groeien als wegrenner”, zegt Hoeyberghs, die morgen debuteert tijdens de Volta Limburg Classic.


 WaowDeals rijdt Ronde van Vlaanderen in aangepaste shirts

De rensters van WaowDeals rijden zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen eenmalig in speciale shirts. De slogan van de hoofdsponsor wordt namelijk aangepast: Pay less. Pay mobile. Be Pink (in plaats van ‘Green’). De laatste twee woorden zijn roze gekleurd en worden verbonden door het roze lintje, waarmee betrokkenheid bij borstkanker wordt aangeduid. Met de aangepaste shirts wil de ploeg het ambassadeurschap van de Belgische borstkankercampagne Think-Pink extra kracht bijzetten.


Zoek niet naar Damiano Cunego in Volta Limburg Classic

Damiano Cunego zal in zijn afscheidsjaar niet deelnemen aan de Volta Limburg Classic. De ervaren Italiaan heeft namelijk griep en is door zijn ploeg Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini van de startlijst gehaald. In plaats van oud-Girowinnaar Cunego is nu Marco Tizza aan de ploeg toegevoegd. De Italiaanse formatie gaat met kopman Marco Canola op jacht naar de tweede zege op rij in Eijsden. Juan José Lobato en Simone Ponzi zijn ook mannen die de Nippo-ploeg kan uitspelen.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
30 maart 2018 23:44
Edit redactie: Bedankt, we passen het aan!
31 maart 2018 00:40
@Redactie
Patrick Müller is een Zwitser als ik mij niet vergis? Dubbele nationaliteit?
31 maart 2018 08:10
TMBH.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.