Boasson Hagen wint in Hamburg (+beeld)
zondag 21 augustus 2011 om 16:12

Boasson Hagen wint in Hamburg (+beeld)

foto: Sirotti (archief)

Edvald Boasson Hagen heeft de Vattenfall Cyclassics gewonnen. De jonge Noor rondde het werk van zijn team af in de massasprint en verwees Gerald Ciolek en Borut Bozic naar de overige podiumplaatsen.

De enige Duitse World Tour wedstrijd in en rond Hamburg kende dit jaar een gedevalueerd startveld. Veel sprinters rijden op dit moment in Spanje waaronder de winnaar van de vorige twee edities Tyler Farrar.

Pavel Brutt, Lars Bak, Thomas De Gendt, Jan Barta en Daniel Sesma waren de mannen die al vroeg het peloton ontvluchtten en de aanval kozen. De Rus van Katusha bleek de sterkste van de vijf en kon het langst voorop blijven. Hij kon ook aanpikken toen een latere vluchtpoging met onder andere Maarten Tjallingii, Björn Leukemans en Jürgen Roelandts voorbij kwam.

Na de laatste passage van de Waseberg ontstonden er twee grote groepen. André Greipel en Thor Hushovd waren de belangrijkste renners die de slag gemist hadden en in de achtervolging moesten. Het mocht echter niet baten doordat Team Sky vooraan het tempo hoog hield voor kopman Edvald Boasson Hagen.

In de laatste anderhalve kilometer probeerde Maarten Tjallingii nog de sprint te ontlopen maar een massasprint was onontkoombaar. De Noorse klasbak bewees zijn talent weer eens en kon relatief eenvoudig naar de bloemen sprinten.

Vattenfall Cyclassics 2011 (216,6 km – 1.WT2)
1. Edvald Boasson Hagen (Noorwegen/Sky Procycling) in 4u40m40s
2. Gerald Ciolek (Duitsland/Quick-Step) allen z.t.
3. Borut Bozic (Slovenië/Vacansolel-DCM)
4. Simone Ponzi (Italië/Liquigas-Cannondale)
5. José Joaquin Rojas (Spanje/Movistar)
6. Jürgen Roelandts (België/Omega Pharma-Lotto)
7. Simon Clarke (Australië/Astana)
8. Manuele Cardoso (Portugal/RadioShack)
9. Grega Bole (Slovenië/Lampre-ISD)
10. Michel Kreder (Nederland/Garmin-Cervélo)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.