Boasson Hagen wint weer in Engeland

woensdag 16 september 2009 om 16:20

Edvald Boasson Hagen (Team Columbia) heeft zijn derde ritzege in de Tour of Britain te pakken. De sterke Noor was in de vijfde etappe de snelste in een massasprint na een rit van 134 kilometer. De tweede plek was voor Filippo Pozzato (Katusha) en de derde plaats voor Russel Downing (Candi-TV).

De vijfde etappe van de Tour of Britain werd verreden in de omgeving van Stoke. Op het heuvelachtige terrein in Engeland waren er tal van vluchtpogingen, maar de Rabobank-ploeg met klassementsleider Kai Reus in de gelederen, gaf lange tijd geen ruimte voor de vluchters.

Na vijftig kilometer koers ontstond een kopgroep met Daniel Fleeman (Cervélo), Darren Lapthorne (Rapha-Condor) en Alan Marangoni (CSF Group). Dit groepje kreeg de ruimte en later sloot ook Nicolas Vogondy (Agritubel) aan bij het trio.

Toch zou de vlucht niet tot de streep standhouden. Onder aanvoering van de ploeg van Team Columbia, de ploeg van Boasson Hagen, zette het peloton de achtervolging in en in de straten van Stoke kwam alles weer bij elkaar. In de sprint wist Boasson Hagen het werk van zijn ploeggenoten af te maken.

Daarnaast wist de Noor door de bonificatie seconden de leiderstrui over te nemen van Kai Reus. De renner van Rabobank heeft een achterstand van negen seconden.

Etappe 5: Stoke on Trent-Stoke on Trent (134 km)
1. Edvald Boasson Hagen (Noo/Team Columbia) 3u15m57s
2. Filippo Pozzato (Ita/Katusha) z.t.
3. Russell Downing (GBr/Candi TV)
4. Aitor Galdos (Spa/Euskaltel)
5. Simon Clarke (Aus/ISD-Neri)
6. Reinier Honig (Ned/Vacansoleil)
7. Pierpaolo De Negri (Ita/ISD-Neri)
8. Carlo Scognamiglio (Ita/Barloworld)
9. Chris Sutton (Aus/Garmin-Slipstream)
10. Mauro Finetto (Ita/CSF Group-Navigare)

Algemeen Klassement
1. Edvald Boasson Hagen (Noo/Team Columbia) 18u12m07s
2. Kai Reus (Ned/Rabobank) + 9s
3. Chris Sutton (Aus/Garmin-Slipstream) + 14s
4. Martin Reimer (Dui/Cervelo) + 17s
5. Russell Downing (GBr/Candi TV) + 29s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.