Dubbelslag Jungels in Colombia door late jump
foto: Cor Vos
vrijdag 15 februari 2019 om 18:08

Dubbelslag Jungels in Colombia door late jump

Bob Jungels heeft de vierde rit van de Tour Colombia 2.1 gewonnen én de leiding overgenomen in het klassement. De Luxemburgse kampioen van Deceuninck-Quick Step was na 144 kilometer rond Medellín de beste door een late aanval te plaatsen. Hij anticipeerde met zijn demarrage sterk op een chaotische finale.

Opvallende naam in de kopgroep
Een zestal nam al vroeg de benen, met opvallend genoeg Astana-kopman Miguel Ángel López daarbij. Hij pakte een paar bonificatieseconden onderweg. Hij kreeg Juan Esteban Arango (Selectie Colombia), Miguel Rubiano (Coldeportes Zenú), Byron Guamá (Selectie Ecuador), Freddy Montaña (EPM) en Daniel Jaramillo (Manzana Postobón) met zich mee.

Het peloton gaf de koploper niet meer dan drie minuten voorsprong op het lokale rondje door Medellín. Elke ronde was er wel een klim van 1,3 kilometer aan 6,6% opgenomen, maar die was niet lastig genoeg om het peloton helemaal uit elkaar te slaan. Wel waren er tien kilometer voor de meet, toen de vlucht net was ingerekend, meerdere speldenprikken aan de voorkant van het peloton.

Chaotische finale
Richard Carapaz en Edwin Avila kozen voor de aanval, maar zij geraakten niet weg. Ook in de chaotische kilometers daarna waren er diverse pogingen, maar die hadden geen resultaat. Alejandro Osorio had nog de beste aanval, maar hij werd vlak voor de finish gecounterd door Bob Jungels. De Luxemburgse kampioen ging met een voorsprong de laatste rechte lijn in, een voorsprong die hij niet meer weggaf.

Mihkel Raïm (Israel Cycling Academy) sprintte op drie seconden achterstand naar de tweede plaats. Julian Alaphilippe eiste de derde plaats op. In het klassement neemt Jungels de leiding over van Rigoberto Urán.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.