Bob Jungels mikt op klassement: “Ik ga de uitdaging aan”
foto: LaPresse
vrijdag 10 mei 2019 om 13:24

Bob Jungels mikt op klassement: “Ik ga de uitdaging aan”

Bob Jungels stapt met voorzichtigheid het avontuur van de Giro d’Italia 2019 in. De Luxemburgse kampioen mag zich bij Deceuninck-Quick-Step richten op het klassement, maar hij tempert de verwachtingen. “Ik beschouw mijzelf niet als topfavoriet”, zegt Jungels op de persconferentie voor de Giro.

Bij Deceuninck-Quick-Step rijdt ook de Italiaans kampioen Elia Viviani, die enkele renners in steun heeft. Niet alles staat dus in het teken van Jungels. “We hebben een heel uitgebalanceerde ploeg. met een van de beste sprinters in de wereld. Ik mik op een goed klassement tot in Verona”, zegt de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne. “Met de mogelijke sprints in de eerste tien dagen is het een mooi parcours voor iedereen.”

Jungels verwacht geen problemen te hebben om de stap te maken van de kasseikoersen naar de grote ronde. “Ik heb het voorrecht om een veelzijdige renner te zijn, dus ik kan voor een klassement rijden in een grote ronde na de klassiekers. Ik beschouw mijzelf niet als topfavoriet. Anderen hebben bewezen sterker te zijn in het verleden, maar het is een uitdaging die ik met trots aan ga.”

Twee keer eerder reed Jungels de Giro d’Italia. In 2016 werd hij zesde en in 2017 eindigde de nationaal kampioen als achtste in La Corsa Rosa.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.