Bob Jungels mist de Tour de France vanwege slepende beenblessure
Jungels in gesprek met Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos
donderdag 17 juni 2021 om 14:40

Bob Jungels mist de Tour de France vanwege slepende beenblessure

AG2R Citroën moet het in de Tour de France stellen zonder Bob Jungels. De Luxemburger maakte deel uit van de definitieve selectie, maar kampt met een slepende beenblessure en is niet op tijd klaar voor de Franse ronde.

De 28-jarige Jungels, bezig aan zijn eerste seizoen in Franse loondienst, heeft al enkele jaren last van de kwetsuur. De Luxemburger kon zijn vinger aanvankelijk niet op de zere plek leggen. Nu blijkt Jungels last te hebben van een vernauwing of verdikking van een slagader in zijn been. De komende periode zal worden gekeken of de allrounder wel of niet onder het mes moet.

Zeker is dat Jungels moet passen voor de Luxemburgse kampioenschappen, de Tour de France en de Olympische Spelen. “Dit is echt een enorme teleurstelling. Ik had fysiek en mentaal gezien al een moeilijke start van het seizoen. Ik wilde graag schitteren, maar ik haalde maar niet mijn gewenste niveau. Ik was heel erg blij met mijn achttiende plek in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland, maar daarna kwam de pijn weer terug.”

“De pijn die ik al enkele jaren voel bij inspanning, kwam gestaag weer terug. Ik ben enerzijds opgelucht dat ik nu weet waarom ik al drie seizoenen zo wisselvallig presteer, maar anderzijds is de teleurstelling ook heel erg groot”, laat Jungels weten in een perscommuniqué van zijn ploeg AGR2 Citroën. De Franse formatie heeft nog geen vervanger opgeroepen voor de komende Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.