Bob Jungels: “Toen Mathieu vooruit reed, konden we niet langer wachten”
foto: Cor Vos
woensdag 3 april 2019 om 18:30

Bob Jungels: “Toen Mathieu vooruit reed, konden we niet langer wachten”

Bob Jungels vertolkte opnieuw een hoofdrol in een Vlaamse voorjaarsklassieker. In Dwars door Vlaanderen deed hij tot diep in de finale mee om de winst, maar uiteindelijk moest hij het in de sprint afleggen tegen winnaar Mathieu van der Poel en Anthony Turgis.

“Het was een complexe wedstrijd”, stak Jungels het flashinterview af na de wedstrijd. “Normaal gesproken is de Kluisberg een sleutelmoment in de koers, maar juist daar werden we opgehouden door de neutralisatie. Er was wat paniek in het peloton. Uiteindelijk besloten we ervoor te gaan, wat te proberen en de groep uit te dunnen. We wisten dat renners als Mathieu van der Poel inmiddels vooruit reden, dus we konden niet langer afwachten.”

Daarop maakte hij samen met Tiesj Benoot de oversteek, waaruit de winnende kopgroep zou voortvloeien. “In de finale was er niet echt een moment waarop ik een groot gat had kunnen slaan. Het enige moment was misschien op de laatste kasseistrook, maar het was een fout van me om daar als eerste die secteur af te sturen. Dan had ik van kop af moeten aanvallen, wat niet ideaal is. In de sprint had ik tegen deze jongens geen schijn van kans.”

Favorietenrol
Na zijn zege in Kuurne-Brussel-Kuurne en zijn sterke optredens in de E3 BinckBank Classic en Dwars door Vlaanderen wordt de Luxemburger van Deceuninck-Quick Step inmiddels gerekend bij de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen. “Voor mij blijft het een beetje onwezenlijk om mezelf te zien als een van de favorieten, omdat dit pas de eerste keer is dat ik deze wedstrijden aandoe.”

“Ik ben me er echter van bewust dat ik in vorm ben, dus ik ga er alles aan doen om er te staan. Met haar 250 kilometer is de Ronde normaal gesproken een koers die me wel ligt, nog beter dan vandaag zelfs. Ik ben blij met mijn optreden en we gaan zondag wel zien wat ik er kan uitrichten. We hebben de sterkste ploeg en zondag kunnen we meerdere troeven uitspelen”, aldus Jungels.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.