Bob Jungels verlaat Deceuninck-Quick-Step voor AG2R Citroën

dinsdag 18 augustus 2020 om 11:10
Bob Jungels verlaat Deceuninck-Quick-Step voor AG2R Citroën

foto: Cor Vos (archief)

Bob Jungels maakt na dit seizoen de overstap van Deceuninck-Quick-Step naar AG2R Citroën, de ploeg die momenteel nog AG2R La Mondiale heet. De 27-jarige Luxemburger tekent een contract voor twee seizoenen bij de Franse WorldTour-formatie.

“Ik ben blij dat ik de komende twee jaar bij AG2R Citroën rijd. Ik ken Vincent Lavenu al een lange tijd en ik vind het heel spannend om deze stap te maken. Het wordt een geweldig project denk ik. Hopelijk kan ik een mooie toekomst bouwen bij de ploeg”, vertelt Jungels, die de laatste vijf seizoenen voor Deceuninck-Quick-Step en voorgangers reed.

In die periode onder de vleugels van Patrick Lefevere brak Jungels door als klassiekercoureur, met zeges in Luik-Bastenaken-Luik en Kuurne-Brussel-Kuurne, en wist hij twee keer in de top-10 van het algemeen klassement van de Giro d’Italia te eindigen.

Jungels is niet de eerste aanwinst van AG2R La Mondiale voor 2021. Eerder trok het team van manager Lavenu al Greg Van Avermaet, Michael Schär, Gijs Van Hoecke (allen CCC), Lilian Calmejane (Total Direct Energie), Marc Sarreau (Groupama-FDJ), Damien Touzé (Cofidis) en Stan Dewulf (Lotto Soudal) aan. De ploeg krijgt door de nieuwe sponsor Citroën een flinke financiële injectie, wat te merken is aan het transferbeleid.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.