‘Bob Jungels verlaat Red Bull-BORA-hansgrohe voor andere topploeg’
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 10 juli 2024 om 09:02

‘Bob Jungels verlaat Red Bull-BORA-hansgrohe voor andere topploeg’

Bob Jungels zal volgend jaar niet meer uitkomen voor Red Bull-BORA-hansgrohe, zo meldt wielerjournalist Daniel Benson op zijn website. Naar verluidt zal de 31-jarige Luxemburger – die momenteel actief is in de Tour de France – zijn handtekening zetten onder een tweejarig contract bij INEOS Grenadiers.

Officieel mogen transfers pas op 1 augustus naar buiten komen, maar Jungels en INEOS Grenadiers hebben inmiddels al een akkoord bereikt over een tweejarige verbintenis. De allrounder is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van Red Bull-BORA-hansgrohe, maar zijn contract bij de Duitse formatie loopt aan het einde van dit seizoen af.

Jungels begon zijn profcarrière in 2013 bij RadioShack-Leopard en reed vervolgens ook voor Deceuninck-Quick Step en AG2R Citroën. Op zijn erelijst prijken al 25 overwinningen. Jungels was zeer succesvol in het klassieke werk, met zeges in Luik-Bastenaken-Luik en Kuurne-Brussel-Kuurne. Ook op rondegebied liet hij al mooie dingen zien: zo werd Jungels zesde en achtste in de Giro d’Italia en elfde in de Tour de France. In de Tour boekte hij bovendien al eens een ritoverwinning.

Andere aanwinsten
Met Jungels hoopt INEOS Grenadiers zijn ronde- en klassieke kern nog verder te versterken. De Britse formatie kondigde onlangs al de komst aan van Peter Øxenberg, een 18-jarig talent uit Denemarken. Hij komt over van het continentale ColoQuick en tekent een contract voor drie seizoenen bij het Britse WorldTeam, tot eind 2027. Øxenberg baarde opzien door in het voorjaar van 2024 een klimrecord te rijden op de Coll de Rates.

INEOS Grenadiers heeft met Pablo Castrillo nog een derde renner op het oog. Deze 23-jarige Spanjaard komt momenteel nog uit voor Equipo Kern Pharma, maar is volgens Benson eveneens op weg naar de ploeg van onder meer Geraint Thomas, Egan Bernal en Tom Pidcock. Castrillo staat te boek als een beloftevolle allrounder. Twee jaar geleden werd hij nog Spaans kampioen tijdrijden bij de beloften.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.