Boeckmans denkt al aan wedstrijden: “Is dit wel normaal?”
vrijdag 18 december 2015 om 13:36

Boeckmans denkt al aan wedstrijden: “Is dit wel normaal?”

Het herstel van Kris Boeckmans verloopt boven verwachting goed. Zo goed zelfs, dat de Belg op Mallorca al een flink eind mee kon komen met zijn ploegmaats van Lotto Soudal. Het voorspoedige herstel betekent dat Boeckmans stiekem al denkt aan deelname aan wedstrijden. Met name het Belgisch kampioenschap staat met rood omcirkeld in de agenda.

Boeckmans kwam in de Vuelta a España zwaar ten val en lag enige tijd in coma. Maar sinds hij weer op zijn benen staat, gaat hij met sprongen vooruit. “Op stage met de ploeg in Mallorca kon ik bijna vierhonderd kilometer meefietsen met de ploegmakkers”, zei Boeckmans tegen Sporza. “Het is echt wel wonderbaarlijk waar ik sta. Soms denk ik wel eens: is dit wel normaal?”

“De ploegleider wist me zelfs te vertellen dat het vanuit de auto lijkt alsof ik niet eens ben gevallen in die bewuste Ronde van Spanje. Ondanks het feit dat het nog maar drie maanden geleden is dat ik tegen de grond smakte, merkte hij niets aan mijn afdalingen.”

Wanneer Boeckmans wedstrijdfit zal zijn, durft hij niet te zeggen. Maar ambities zijn er wel. “Het is moeilijk om voorspellingen te doen, maar ik zei altijd tegen mezelf dat ik goed wil zijn op het Belgisch kampioenschap. De mensen keken raar op, maar ondertussen zijn er zelfs die zeggen dat ik al in maart kan meedraaien in het peloton.”

Het Belgisch kampioenschap wordt verreden op 26 juni 2016.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
18 december 2015 14:51
wees maar voorzichtig, hopelijk geen terugslag :(

vind het eigenlijk ook niet normaal, maar 400 km mee fietsen is toch al heel wat in zijn situatie
18 december 2015 16:26
Ik krijg de indruk dat onze vriend Kris wel van een praatje houdt... je gooit er een kwartje in en er komt voor een daalder uit.
Natuurlijk wens ik hem het beste!
18 december 2015 16:36
Geweldige comeback !
18 december 2015 17:18
Dat is wel al heel snel dat hij weer aan fietsen denkt, mooi te lezen dat hij al mee op trainingsstage kan met de ploeg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.