Boeckmans na rentree: “Je kunt niet geloven hoe gelukkig ik ben”
foto: Lotto Soudal/Photonews
zaterdag 19 maart 2016 om 11:35

Boeckmans na rentree: “Je kunt niet geloven hoe gelukkig ik ben”

Kris Boeckmans stond vrijdag voor het eerst weer aan de start van een koers sinds zijn doodsmak in de Ronde van Spanje. De Handzame Classic was het decor van zijn comeback. “Ik heb de koers kunnen uitrijden”, straalde Boeckmans na afloop tegenover Belga. “Mijn doel is bereikt. Ik heb er weer eens kunnen ’tussenhangen’, dat geeft een geweldig gevoel.”

“Ik had niet echt veel schrik om te wringen in het peloton”, verzekert de renner van Lotto Soudal. “Ik kon zelfs even de kop nemen. Ik moest me soms zelfs nog wat inhouden. Je kan niet geloven hoe gelukkig ik ben om weer renner te zijn. Het deed enorm veel deugd om opnieuw deel te nemen aan een wedstrijd. Ik heb veel aanmoedigingen gekregen en dat deed me goed. Door het feit dat alles zo goed verlopen is, heb ik alleen nog meer zin om de volgende koersen aan te vatten.”

Zijn eerstvolgende wedstrijd is de Ronde van Catalonië. “Uiteraard valt het af te wachten hoe de dagen in Catalonië verlopen. Ik zal eerst gewoon starten in de eerste etappe en daarna zien we wel hoeveel dagen ik in de koers blijf.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2016 11:44
Hup Boeckmans. Ik heb zijn revalidatie + interviews redelijk gevolgd en deze man is echt door de krochten gegaan en door het oog van de naald geslopen. Zijn terugkomst en het overwinnen van angsten heeft hij vergemakkelijkt door er zo open over te zijn en ik ben blij dat het zo ook gelukt is.

TIP van Romans > Probeer het met vluchten in wat grotere groepen ipv je meteen met al die knettergekken in de massaspurts te gooien.
19 maart 2016 12:12
Ik ben een beetje een fan van deze kerel geworden en duim voor mooie palmares. Maar het feit dat hij weer in het WT-peloton meerijdt is al een ongelofelijk succes.
19 maart 2016 12:16
Benieuwd of Boeckmans er dit jaar ook al in zou slagen om weer een overwinning te pakken. Het feit dat hij na zo'n val/blessures/lange afwezigheid zijn eerste koers met ogenschijnlijk gemak heeft uitgereden en zowaar 10km voor het einde nog de kop nam is iig veelbelovend. Er zijn een pak gezonde en niet gevallen renners die het lastiger hebben met hun eerste wedstrijdkilometers van het jaar.
19 maart 2016 13:31
Over de revalidatie van Pozzovivo verbaasde ik me al, maar zijn comeback is misschien nog wel indrukwekkender. Voor zo'n vent zou je jezelf toch helemaal de vernieling in willen rijden om hem in een profkoers te laten winnen!
19 maart 2016 14:09
Ik ben nu al een beetje moe van deze hype rond Boeckmans. Heel vervelend hoor zo een blessure, maar het is nou niet een topper die echt gemist wordt
19 maart 2016 14:21
@AZH,

Quote:
maar het is nou niet een topper die echt gemist wordt


Hij had het voor jouw part ook niet mogen halen? Ik heb het je al gezegd: geen wielerhart heb jij.
19 maart 2016 14:47
@ AZH: Jij zou hier ook niet gemist worden hoor.
19 maart 2016 15:05
AZH, ga je eventjes schamen, ja. alsof het alleen maar erg is als een topper zo een doodsmak maakt.
19 maart 2016 15:24
AZH, een beetje respect mag ook wel
19 maart 2016 15:25
Joh mensen toch. Een berichtje eraan wijden prima hoor. Maar het hoeft niet elke dag
19 maart 2016 15:36
@ AZH:
je hebt echt niet in de gaten hoe smakeloos jouw reactie is he? Boeckmans komt niet zo maar terug van een blessure, maar was dus gewoon bijna dood. mijn achting voor jou is gedaald tot onder het nulpunt. veel plezier verder op WF, maar ik ga je totaal negeren vanaf nu.
19 maart 2016 15:43
@AZH
Jij bent in Madrid heel wat muntjes kwijt?
19 maart 2016 16:12
ik verbaas me gewoon over de hoeveelheid aandacht voor zo een type renner. That's it.
19 maart 2016 16:21
@AZH
Met iets meer nuance stoot je niet zo veel mensen voor het hoofd. Verder, als een bericht je niet aanstaat, reageer dan gewoon niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.