Boeckmans: “Wil er alles aan doen om weer te kunnen koersen”
vrijdag 9 oktober 2015 om 13:14

Boeckmans: “Wil er alles aan doen om weer te kunnen koersen”

Kris Boeckmans (Lotto Soudal) hoopt ooit weer deel uit te kunnen maken van het profpeloton. De Belg kwam in de Ronde van Spanje zeer zwaar ten val en raakte hierbij zwaargewond. Inmiddels revalideert hij thuis en kan er voorzichtig naar de toekomst gekeken worden.

“Ik kan me van de val niks meer herinneren”, zei Boeckmans tegenover Sporza. “Blijkbaar kan je die herinnering onder hypnose terugkrijgen, maar daar begin ik niet aan. Wat vaststaat, is dat ik niet in een putje ben gereden voor mijn val. Mijn moeder en vriendin zijn vijf dagen na die ongelukkige dag teruggekeerd naar de plek van de val en vertelden dat het een mooie weg is. Ik vermoed dat iemand mijn voorwiel heeft geraakt door een manoeuvre in het peloton.”

Boeckmans lag daags na zijn val enige tijd in een kunstmatige coma en is uitgebreid geopereerd aan zijn gezicht. Het herstel verloopt langzaam, maar is wel merkbaar. “Op een schaal van 10 kom ik van -10, van heel ver dus. Nu sta ik bijna op 0. Fysiek heb ik het gevoel dat ik steeds meer aankan, maar ik mag me niet forceren. Ik kan al vijf minuten fietsen. Meer zou ook lukken, maar dat doe ik voorlopig nog niet.”

“Ik heb soms nog dat vieze gevoel alsof je naar de tandarts bent geweest. Ik heb geen hoofdpijn, maar voel me wel vermoeid. Zodra ik een lichte druk op mijn hersenen voel, stop ik en ga ik rusten.”

Boeckmans werd geëerd door ploegmaat Jens Debusschere, tijdens diens overwinning in de GP Wallonië. Het sterkt Boeckmans in zijn wens om terug te keren in het peloton. “Ik zal er alles aan doen om weer te kunnen koersen.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
9 oktober 2015 13:19
Ik hoop dat het hem lukt.
9 oktober 2015 13:23
Ik zou het wel heel knap vinden, maar hij heeft zo lang stil gezeten ik denk dat hij wel veel moet inhalen. Hij heeft het geluk dat hij zijn val niet kan herinneren, dit zal mentaal een hoop schelen (als hij zich de val had herinnert had hij waarschijnlijk angst gehad).
9 oktober 2015 13:25
qua stil zitten en conditie inhalen moet het wel gaan lukken als hij er de tijd voor neemt, ik hoop vooral dat hij geen blijvend letsel overhoud.
9 oktober 2015 13:45
Fingers crossed, hopelijk kan hij terugkeren!
9 oktober 2015 13:53
Ik hoop dat het hem lukt, maar denk dat het nog wel even kan duren. Wielrenners zijn natuurlijk wel gewend om pijn te lijden, maar ik hoop dat hij het voorlopig rustig aan blijft doen en geen risico's neemt met zijn gezondheid. Dat is toch belangrijker dan wielrennen.
9 oktober 2015 18:32
Ik hoop dat het hem lukt, al ziet de weg er moeilijk en lang uit. Het is niet mogelijk om nu al te voorspellen hoe spoedig zijn herstel zal zijn. Pozzovivo was relatief snel hersteld, Kai Reus heeft nooit meer zijn niveau gehaald en Soler is gestopt. Ik hoop het beste het ligt hoe dan ook niet aan zijn motivatie.
9 oktober 2015 19:56
@Mark
Pozzovivo lag dan niet tien dagen in coma. Het zijn allemaal individuele gevallen en totaal niet te vergelijkbaar met elkaar.
10 oktober 2015 10:02
Wel knap dat lotto-soudal hem gewoon een nieuw contract geeft!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.