Veel incidenten in Wereldbeker Gavere: boegeroep voor Van der Poel, Van Aert botst op een fan
foto: Cor Vos
dinsdag 26 december 2023 om 15:50

Veel incidenten in Wereldbeker Gavere: boegeroep voor Van der Poel, Van Aert botst op een fan

Halverwege de veldrit in Gavere heeft Mathieu van der Poel de dagzege al binnen handbereik. Dat betekent echter niet dat er niets meer gebeurt in de Wereldbeker-manche. Zo kreeg Van der Poel, helaas, te maken met boegeroep van enkele supporters en botste Wout van Aert op een fan.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het was in een lastige afdaling dat Van der Poel uitgejouwd werd. De wereldkampioen leek zich er niks van aan te trekken, of er zelf extra kracht uit te putten, want de wereldkampioen bouwde zijn voorsprong nadien flink uit. Ondanks een ander incident. In een hellende strook haalde Van der Poel namelijk een achterblijver in, die niet goed oplette en plots de lijn van de leider afsneed. De Nederlander duwde zijn collega aan de kant om zijn weg voort te zetten.

In dezelfde afdaling waar het boegeroep klonk voor Van der Poel, had ook Van Aert een probleempje. Hij botste in de binnenbocht op een paaltje en kwam daarbij ook in aanraking met een supporter. De Belg kon zijn weg gelukkig snel weer voortzetten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.