Boels-Dolmans met Megan Guarnier en Chantal Blaak in Giro Rosa

vrijdag 6 juli 2018 om 11:26
Boels-Dolmans met Megan Guarnier en Chantal Blaak in Giro Rosa

foto: Orange Pictures / Jos Kafoe

Megan Guarnier trekt bij Boels-Dolmans de kar tijdens de Giro Rosa, die vandaag van start gaat in Verbania. De Nederlandse formatie moet het tijdens de Italiaanse rittenkoers weliswaar stellen zonder titelverdediger Anna van der Breggen, maar heeft met Guarnier ook de winnares van 2016 in huis. “Deze editie van de Giro Rosa zal een van de zwaarste ooit worden met twee aankomsten bergop en een klimtijdrit”, zegt de Amerikaanse.

“We hebben een erg sterke ploeg en bijna alle rensters hebben ervaring met het rijden van deze ronde”, zegt Guarnier. “Met de diversiteit aan etappes zijn er mogelijkheden voor de gehele ploeg gedurende de tien dagen. Dit is één van mijn favoriete wedstrijden op de kalender en ik hou van koersen in Italië. De Giro Rosa is dynamisch en uitdagend en we koersen in een prachtig land. Ik kijk ernaar uit om van start te gaan.” Guarnier wordt bijgestaan door onder anderen wereldkampioene Chantal Blaak en Amy Pieters, die afgelopen weekend achter Blaak tweede eindigde op het NK wielrennen.

Anna van der Breggen gaf forfait voor de Giro Rosa en verkoos een andere aanloop naar het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck. De winnares van 2015 en 2017 liet eerder al weten geen trek te hebben in het rijden van de Giro Rosa als kopvrouw. “Ik heb de ronde al tweemaal gewonnen en ik wil graag een ander pad kiezen om zodoende relatief fris aan het WK te beginnen. Daar wacht een parcours dat me ligt”, zei ze eerder.

Selectie Boels-Dolmans voor de flag-it Giro Rosa
flag-us Megan Guarnier
flag-ca Karol-Ann Canuel
flag-nl Chantal Blaak
flag-nl Amy Pieters
flag-lu Christine Majerus
flag-pl Anna Plichta
flag-us Skylar Schneider

Dit artikel delen:

1 Reactie

Hoebele 6 juli 2018 om 14:04

edit wf: bedankt, aangepast

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.