Boels-Dolmans opent Giro Rosa met winst
Foto: Sirotti
vrijdag 30 juni 2017 om 18:17

Boels-Dolmans opent Giro Rosa met winst

De Nederlandse formatie Boels-Dolmans heeft de ploegentijdrit in de Giro Rosa naar haar hand gezet. De Canadese Karol-Ann Canuel gooide haar wiel als eerste over de streep en mag zich de eerste leidster noemen in deze prestigieuze rittenkoers.

De rensters van Boels-Dolmans kwamen iets voor zes uur als allerlaatste ploeg aan de start en gingen vlotjes onder de toenmalige toptijd van Sunweb. De wereldkampioenen in deze discipline waren liefst zestien seconden sneller. Anna van der Breggen en de Nederlandse kampioene Chantal Blaak mogen dus juichen.

Morgen mag Karol-Ann Canuel in de roze trui de eerste rit in lijn van Zoppola naar Mantereale Valcellina afwerken. Onderweg is de Andreis, een klim van tweede categorie, de belangrijkste hindernis.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2017 18:34
Indrukwekkend verschil: 22 sec op Annemiek, 24 op Longo Borghini en 37 op Niewiadoma. Is nog alleen de vraag of Guarnier of Van der Breggen gaat winnen..
30 juni 2017 18:58
Thanks, we hebben het aangepast.
30 juni 2017 19:46
@Hoebele: Dat is misschien wat overdreven, maar een heel lange ITT of hele zware bergritten zijn er niet, dus dit is inderdaad wel een verschil wat in de eindafrekening zwaar kan meetellen..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.