Boels-Dolmans slaat toe in regenachtige ploegentijdrit Crescent Vårgårda
JulianDubbeld zaterdag 11 augustus 2018 om 14:56

Boels-Dolmans slaat toe in regenachtige ploegentijdrit Crescent Vårgårda

Boels-Dolmans heeft in de Crescent Vårgårda een tik aan de concurrentie uitgedeeld door de 42,5 kilometer lange ploegentijdrit winnend af te sluiten. De ploeg van Amy Pieters, Chantal Blaak en Anna van der Breggen legde het parcours in de regen af in 53 minuten en 7 seconden en was daarmee zestien seconden sneller dan Sunweb.

Lang zag het ernaar uit dat de regerend wereldkampioen ploegentijdrit Sunweb ook in Zweden zou winnen, omdat zij bij de twee meetpunten onderweg een snellere tijd hadden dan Boels-Dolmans. In de laatste elf kilometer wist het team van Van der Breggen de achterstand van zes seconden echter om te buigen in een winnende voorsprong van zestien seconden.

Teams als Wiggle High5, Mitchelton-Scott en WaowDeals kwamen er niet aan te pas in deze WorldTour-ploegentijdrit. Zij verloren allen meer dan anderhalve minuut. Aankomende maandag volgt nog een wegwedstrijd, maar deze staat los van de ploegentijdrit.

2 Reacties
Sorteer op:
Als je die eerste zin leest, is het net alsof het om een rittenkoers gaat. Zouden ze bij de mannen ook mogen doen. In de WT een ploegentijdrit als ééndagswedstrijd organiseren ipv die koersjes in Polen, BinckBank, China of Turkije.
Pas na het lezen van de reactie van Jowinho had ik door dat het niet om een rittenkoers ging. Zo'n koers voor mannen lijkt me ook wel leuk ja.

Geef een reactie