Boete voor Sagan, Israel Cycling Academy, Franse WK-selectie, Vermeulen
maandag 9 april 2018 om 20:00

Boete voor Sagan, Israel Cycling Academy, Franse WK-selectie, Vermeulen

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag gaat het onder andere over Peter Sagan, Israel Cycling Academy en de Giro, de Franse WK-selectie en oud Lotto-Jumbo-renner Alexey Vermeulen.

Boete voor Sagan en Dillier

Peter Sagan heeft gisteren na afloop van Parijs-Roubaix een boete van 1000 Zwitserse francs gekregen. Samen met vluchtgenoot Silvan Dillier werd hij bestraft voor het aanpakken van drinken in de laatste twintig kilometer van de wedstrijd. Dat is in strijd met de UCI-regels. Daarnaast krijgen de ploegen BORA-hansgrohe en AG2R La Mondiale een boete van 1000 francs elk voor het verstrekken van de drank.


Israel Cycling Academy kondigt longlist Giro-debuut aan

Het ProContinentale Israel Cycling Academy heeft alvast de vijftien namen vrijgegeven die kans maken op selectie voor de Giro d’Italia. Van deze vijftien renners zijn er drie renners die al zeker zijn van hun plekje: Rubén Plaza, Ben Hermans en Krists Neilands. De eerste twee renners zorgen vooral voor de ervaring binnen het team. De Lets kampioen is geselecteerd vanwege zijn aanvallende rijden in Milaan-San Remo, waar hij de ploegleiding heeft overtuigd. “Krists heeft Academy DNA: een jonge renner die de geboden kans met beide handen heeft aangegrepen en zich goed heeft ontwikkeld”, aldus algemeen directeur van de ploeg Ran Margaliot. Onder de overige twaalf renners bevindt zich onder meer onze landgenoot Dennis van Winden.

De overige twaalf namen op de longlist voor de Giro d’Italia (4 mei – 27 mei):
flag-co Edwin Ávila
flag-ca Guillaume Boivin
flag-au Zakkaria Dempster
flag-au Nathan Earle
flag-no Sondre Holst Enger
flag-il Roy Goldstein
flag-no August Jensen
flag-il Guy Niv
flag-il Guy Sagiv
flag-it Kristian Sbaragli
flag-cz Daniel Turek
flag-nl Dennis van Winden


Franse bondscoach Guimard maakt voorselectie WK bekend

De Franse bondscoach Cyrille Guimard heeft een voorselectie van 18 renners samengesteld die kans maken op een deelname aan het WK Wielrennen in Innsbruck. In de voorselectie zijn onder meer Julian Alaphilippe, Romain Bardet, Warren Barguil en Thibaut Pinot opgenomen. Guimard kondigde aan dat hij één renner als absolute kopman aan zal wijzen. Aangezien het met 4670 hoogtemeters een WK voor klimmers wordt, is het weinig verrassend dat Arnaud Démare en Nacer Bouhanni ontbreken. Voor de tijdrit selecteerde Guimard acht namen. In september wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

Voorselectie wegrit: Julian Alaphilippe, Romain Bardet, Warren Barguil, Lilian Calmejane, Mickaël Cherel, Nicolas Edet, Tony Gallopin, David Gaudu, Cyril Gautier, Pierre Latour, Guillaume Martin, Amael Moinard, Rudy Molard, Pierre-Luc Périchon, Thibaut Pinot, Pierre Rolland, Romain Sicard, Alexis Vuillermoz.

Voorselectie tijdrit: Rémi Cavagna, Corentin Ermenault, Tony Gallopin, Alexis Gougeard, Pierre Latour, Johan Le Bon, Yoann Paillot, Anthony Roux


Alexey Vermeulen grijpt de macht in Marokko

Alexey Vermeulen is in 2018 niet meer op WorldTour-niveau te bewonderen, maar bij de continentale Japanse ploeg Interpro Stradalli weet hij weer wat winnen is. In de Tour du Maroc (2.2) won hij vandaag de vierde etappe, een bergrit naar Ouarzazate. Bovendien nam hij de leiderstrui over van de Fransman Louis Pijourlet. De Afrikaanse rittenkoers duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
9 april 2018 20:08
Door de manier waarop de titel is opgesteld lijkt het vooral alsof er flink wat boetes zijn uitgedeeld. :)
9 april 2018 20:09
Plaza, Hermans, Neilands, Holst Enger, Sbaragli, Van Winden, Earle en een van de Israëliërs. Prima selectie toch?
9 april 2018 20:11
Wel vreemd dat uitgerekend juist die 2 ploegen daar stonden en de andere ploegen niet.
Edit:
Nou ze worden rijk! Bijna alle ploegen staan vertegenwoordigd op ongeveer 17km voor de finish direct achter de kassei strook.
Beeld Is hier te zien https://youtu.be/EjbEMfvu3io
Zelf even skippen richting 5uur 24 min
9 april 2018 20:21
Roy Goldstein mag niet ontbreken
9 april 2018 20:37
edit wf: bedankt, aangepast
9 april 2018 20:54
@joern00
In de link staat Tony Gallopin er nog bij voor de wegrit.
9 april 2018 21:01
@MM, ok, ik had niet gezien dat er een link was ;)
9 april 2018 21:41
Denk dat Sagan dat er zeker voor over heeft, als het zijn kansen net wat heeft vergroot om PR te winnen.
9 april 2018 21:56
Eerder Avila dan Holst Enger gebaseerd op dit seizoen. Vind het zelfs apart dat Raim niet op de longlist staat. Toch sterkere sprintuitslagen gereden dan zowel Holst Enger, Boivin, Jensen als Avila.
9 april 2018 22:34
Heeft zo'n voorselectie echt zin om te bepalen, èn te publiceren?
Het is nog bijna een half jaar ver weg, dat WK! Dit komt meer over als bezigheidstherapie.
9 april 2018 22:41
Hebbe die fransen een dikke selectie?! Zow! En idd deze pro conti selectie van Plaza, Hermans, Neilands, Holst Enger, Sbaragli, Van Winden, Earle en een van de Israëliërs misstaat niet in de Giro.
9 april 2018 22:43
Weet iemand of er ergens beelden zijn van de Ronde van Marokko? Leuk dat Vermeulen wint. Is een prachtig gebied daar dus zou ze graag zien hoe de koers is verlopen met beeldmateriaal. Ik kon zo snel niks vinden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.