Bomans “Ik heb Gilbert flink de waarheid gezegd”
maandag 31 augustus 2009 om 09:09

Bomans “Ik heb Gilbert flink de waarheid gezegd”

Vrijdag had Philippe Gilbert forse kritiek op de Belgische bondscoach Carlo Bomans. De bondscoach heeft een hartig woordje gesproken met de opstandige Belg en pareert de meeste kritiek zo meldt Sporza. Bovendien komt de Waal zelf ook terug op zijn uitspraken.

“Ik heb hem flink de waarheid gezegd en alle argumenten van tafel geveegd. Monfort had zich op een soortgelijke manier uitgelaten en ook hem heb ik op zijn plaats gezet. Ik heb een aantal jongens aan de lijn gehad die absoluut niet met hem eens zijn. Meer nog, ze waren verontwaardigd toen ze het in de kranten lazen. ”

“Ik probeer voor iedereen goed te doen, maar dat kan niet in deze job. Maar als iemand tegen mijn schenen schopt, moet hij wel goede papieren hebben. Ik heb fouten gemaakt op het vorige WK, dat is waar. Maar dat heeft Gilbert ook gedaan. Waar was hij in Varese? Hij heeft elke ontsnapping gemist. Als medekopman was hij gewoon nergens. Na het WK heb ik mijn renners verdedigd. Nu krijg ik het deksel op de neus. Dat pik ik niet.”

“Ik kan nog altijd met Gilbert werken. Hij is een schitterende renner en dit zal geen invloed hebben op het WK. Hier moet zand over, maar dit vergeet ik toch niet.”

Reactie van Gilbert.
Ik heb het gezegd zoals ik koers. Misschien was ik te impulsief. Ik begrijp dat Carlo boos was. Dat is normaal. Misschien ben ik te hard geweest. Mijn fout. We moeten vooruitkijken. Bomans is de bondscoach waarmee ik naar Mendrisio kan. Ik heb niets tegen Carlo, hij is een vriend.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.