Bomvolle Nederlandse selecties voor Wereldbeker in eigen land
Van der Poel zegevierde vorig seizoen in Hulst - foto: Cor Vos
woensdag 27 december 2023 om 11:14

Bomvolle Nederlandse selecties voor Wereldbeker in eigen land

Het Zeeuwse Hulst is zaterdag het decor voor de eerste Wereldbeker-manche in Nederland van dit seizoen. Bondscoach Gerben de Knegt heeft daarvan gebruikgemaakt door het maximale aantal van veertien crossers en veldrijdsters te selecteren. Alle grote namen geven acte de présence, maar ook enkele beloften krijgen de kans zich te laten zien.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is mooi dat we in eigen land met een sterke selectie aan de start staan, momenteel is dit de maximale bezetting waar het gaat om de kwaliteit van de groep”, laat De Knegt weten in een persbericht van de KNWU. “In eigen land mogen we nog net wat meer renners laten starten. Twaalf eliteplekken, aangevuld met twee beloften.” Onder meer wereldkampioenen Mathieu van der Poel en Fem van Empel, Nederlands kampioenen Lars van der Haar en Puck Pieterse en Wereldbeker-leidster Ceylin del Carmen Alvarado zijn van de partij

“Ik heb ervoor gekozen ook enkele eliteplekken aan beloften te gunnen”, legt de bondscoach uit. “Voor hun ontwikkeling zijn dit soort wedstrijden belangrijk en zeker voor de UCI-punten ook, want top-40 rijden levert nog altijd veel punten op, waarmee je later dus een betere startplek afdwingt in andere wedstrijden. Ook voor hen is het mooi nu een topcross in eigen land te kunnen rijden.”

Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-nl Hulst
Mannen
flag-nl Mathieu van der Poel flag-wc
flag-nl Lars van der Haar
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-nl Pim Ronhaar
flag-nl Ryan Kamp
flag-nl Corné van Kessel
flag-nl Tibor Del Grosso
flag-nl David Haverdings
flag-nl Mees Hendrikx
flag-nl Stan Godrie
flag-nl Danny van Lierop
flag-nl Bailey Groenendaal
flag-nl Lucas Janssen
flag-nl Guus van den Eijnden

Het podium bij de vrouwen vorig jaar: winnares Pieterse, Van Anrooij en nummer drie Line Burquier – foto: Cor Vos

Vrouwen
flag-nl Fem van Empel flag-wc
flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Puck Pieterse
flag-nl Annemarie Worst
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Manon Bakker
flag-nl Shirin van Anrooij*
flag-nl Denise Betsema
flag-nl Aniek van Alphen
flag-nl Leonie Bentveld
flag-nl Lauren Molengraaf
flag-nl Larissa Hartog
flag-nl Iris Offerein
* De Knegt had Van Anrooij al ingeschreven bij de UCI, voordat bekend werd dat ze geblesseerd was geraakt. Conform de regels van de UCI, mag hij geen vervangster meer oproepen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.