Bondscoach heeft ideale voorbereiding voor Wout van Aert voor ogen richting Spelen
Foto: Cor Vos
vrijdag 29 maart 2024 om 09:04

Bondscoach heeft ideale voorbereiding voor Wout van Aert voor ogen richting Spelen

Nu de klassiekers voor Wout van Aert wegvallen, en ook de Giro d’Italia een bijzonder lastig verhaal wordt, moeten de Olympische Spelen dan maar hét doel van het jaar worden voor de onfortuinlijke Kempenaar.

Bij Visma | Lease a Bike houden ze nog altijd een slag om de arm wat de Giro betreft, maar volgens de dokter van de Belgische wielerbond, Kris Van der Mieren, gaat die grote ronde uiteindelijk te vroeg komen. “Als je opnieuw op dat borstbeen valt, kan dat zelfs impact hebben op het hart. Je kan het borstbeen operatief stabiliseren door er een plaatje op te zetten, maar dan nog moet het genezen en heeft het zeker vier à zes weken nodig vooraleer je iets van stabilisatie hebt. Voor een volledige genezing zijn er meerdere maanden nodig”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Vanuit de wielerbond zien ze Van Aert zijn pijlen liever meteen richten op de Olympische Spelen. De tijdrit valt pas op 27 juli, de lastige wegrit in Parijs staat op 3 augustus gepland.

“Als Wouts revalidatie perfect verloopt, mogen de Spelen geen probleem zijn”, zegt Belgisch selectieheer Sven Vanthourenhout wanneer hij de vraag krijgt van dezelfde Belgische krant. “De Tour rijden is de ideale voorbereiding, maar we spreken wel over Visma | Lease a Bike, waar elke schakel in de ploeg cruciaal is. Het is niet evident om Wout op te stellen om enkel om conditie op te bouwen.”

Ruimte geven
De bondscoach benadrukt ons intussen dat hij op dit moment nog op geen enkele manier bezig is met de samenstelling van programma’s en dergelijke. “Voor alle duidelijkheid: wij voelen vooral mee met de renners die in de valpartij waren betrokken en wensen iedereen een goed herstel toe. Dat betekent ook rust en ruimte geven!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.