Bondscoach Koos Moerenhout wil Mathieu van der Poel mee naar WK in Yorkshire

maandag 22 april 2019 om 11:43
Bondscoach Koos Moerenhout wil Mathieu van der Poel mee naar WK in Yorkshire

foto: Cor Vos

Als het aan bondscoach Koos Moerenhout ligt, maakt Mathieu van der Poel in september zijn debuut op het wereldkampioenschap bij de grote jongens. “Het is een parcours wat hem op het lijf geschreven is. Het mag geen verrassing zijn dat ik hem er graag bij heb”, zegt hij.

Binnen de Nederlandse afvaardiging zou Matje dan de rol van kopman moeten vertolken. “Zijn klasse is onbetwistbaar. Ook de gearriveerde renners zullen dat beamen”, voorziet hij dat renners wel in dienst van Van der Poel willen rijden. “Als hij naar het WK gaat, op en top voorbereid zoals hij zich nu ook gefocust heeft op dit voorjaar, dan hoort hij daar thuis.”

De keuze ligt nu dus voornamelijk bij Van der Poel zelf. “Hij moet kijken of het past in zijn programma gezien zijn bezigheden op de mountainbike en zijn voorbereiding op het crossseizoen. We zullen er binnenkort over praten en daarna een besluit nemen, maar Mathieu heeft laten zien dat hij goed keuzes kan maken.”

Het wereldkampioenschap mountainbike is dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september in het Canadese Mont-Saint-Anne waarna er op 7 en 8 september ook nog wereldbekerwedstrijden zijn in het Amerikaanse Snowshoe. Het WK op de weg in Yorkshire is op 29 september, waardoor hij na de laatste wereldbekerwedstrijd mountainbiken eventueel nog drie weken voorbereidingstijd heeft. Dit zou wel betekenen dat hij, net als dit jaar, de wereldbekerwedstrijden veldrijden (14 en 22 september) in Amerika over zal moeten slaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.