Bondscoach Ludwig Willems: “Julie Van De Velde en Lone Meertens kunnen op WK een eind meegaan”

Bondscoach Ludwig Willems: “Julie Van De Velde en Lone Meertens kunnen op WK een eind meegaan”

© Cor Vos

dinsdag 15 september 2020 om 13:44

Gisteren werden de Belgische WK-selecties bekendgemaakt. Hoe Rik Verbrugghe zijn selectie voor Imola verantwoordde, las u al. De damesselectie is minder imponerend, maar bondscoach Ludwig Willems hoopt toch dat Julie Van De Velde (27) en Lone Meertens (22) bergop iets kunnen betekenen.

Drie van de zes geselecteerde dames maken deel uit van de Lotto Soudal Ladies: Julie Van de Velde, Lone Meertens en Jesse Vandenbulcke. Van De Velde en Meertens bereidden zich op het WK in Imola voor in de Giro Rosa. “En dat zien ze louter als voorbereiding”, vertelde Willems gisteren op de persconferentie.

“Bedoeling is dat ze fris aan de start van het WK komen, want zowel Julie als Lone kunnen bergop toch wat betekenen. Ik vermoed en hoop dat ze een eind kunnen meegaan.” Al blijft Willems ook realistisch. Hij verwacht uiteraard geen wonderen.  “Uiteraard zijn de Nederlandse dames favoriet. Elke renster in die selectie kan wereldkampioene worden.”

Er niet bij in Imola: Lotte Kopecky. “Jammer”, vindt de bondscoach. “Maar ik snap haar ergens wel. Het WK-parcours vond ze te lastig om voor een resultaat te gaan. Bovendien wil ze haar najaar niet in het gedrang brengen. Ik hoor dat ze vooral met de allereerste editie van Parijs-Roubaix voor dames in haar achterhoofd zit.”

Belgische dames voor flag-wc WK wielrennen in Imola:
flag-be Valerie Demey
flag-be Mieke Docx
flag-be Lone Meertens
flag-be Jesse Vandenbulcke
flag-be Julie Van de Velde
flag-be Fien Van Eynde

flag-be Anne-Sophie Duyck (reserve)
flag-be Kelly Van den Steen (reserve)

Individuele tijdrit
flag-be Ann-Sophie Duyck
flag-be Sara Van de Vel

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.