Bondscoach Moerenhout voert charme-offensief: “Alles wat Mathieu aanraakt, verandert in goud”
maandag 6 mei 2019 om 09:42

Bondscoach Moerenhout voert charme-offensief: “Alles wat Mathieu aanraakt, verandert in goud”

Bondscoach Koos Moerenhout wil Mathieu van der Poel maar wat graag meenemen naar het wereldkampioenschap wielrennen van september in Yorkshire. Eerder gaf Moerenhout al aan dat hij Van der Poel graag mee zou nemen, maar na het zien van het parcours in Yorkshire is hij overtuigd. “Yorkshire is hem op het lijf geschreven”, laat hij optekenen aan Het Nieuwsblad.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Tijdens de voorbije Tour de Yorkshire werd een deel van het parcours van het aanstaande WK aangedaan. Hier was het dat Moerenhout zag dat het parcours perfect is voor Van der Poel. “Het heeft iets weg van de Brabantse Pijl”, refereert hij naar de koers die Matje op overtuigende wijze won. “Een vergelijking met de Ardennen of de Amstel gaat wel op. Hij moet er voor gaan.”

Het ligt in de lijn der verwachting dat kamp-Van der Poel volgende week meer bekend zal maken over zijn komende programma. “Ik snap dat Mathieu voor een moeilijke keuze staat met het WK mountainbike op 1 september in Canada. Maar de manier waarop hij van het veld naar de weg switchte, bewijst dat hij en zijn omgeving dat prima aankunnen”, heeft hij vertrouwen in zijn landgenoot. “De keuze is aan de renners en hun ploeg. Mathieu is aan zet.”

Mocht Van der Poel ervoor kiezen om naar het WK te gaan, krijgen we wellicht na 34 jaar een opvolger van Joop Zoetemelk. “Wat hij de afgelopen weken liet zien, is ongekend. Laat ons hopen dat hij ja zegt, want alles wat hij momenteel aanraakt, verandert in goud”, sluit hij mooi af met een referentie naar de kleur van de gewenste medaille.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.