Bondscoach Rik Verbrugghe ontgoocheld: “We maakten tactisch geen enkele fout”

zondag 27 september 2020 om 18:19
Bondscoach Rik Verbrugghe ontgoocheld: “We maakten tactisch geen enkele fout”

foto: Cor Vos (archief)

De Belgische ploeg heeft op het WK wielrennen in Imola geen fouten gemaakt. Dat is het oordeel van bondscoach Rik Verbrugghe, die kopman Wout van Aert in Italië twee keer zilver zag grijpen, op de tijdrit en in de wegrit. “De ploeg heeft super gereden, we maakten tactisch geen enkele fout”, blikt hij terug bij Sporza.

Verbrugghe zegt ontgoocheld te zijn dat Van Aert naast de wereldtitel greep. “Zeker als je ziet hoe gemakkelijk Wout van Aert de sprint voor de tweede plaats nog wint”, zegt hij. “We namen de koers in handen op het juiste moment. Ik kan mijn jongens dan ook niets verwijten.”

‘Twee keer zilver, dat is zuur’
“Ik heb veel gehoord dat Greg Van Avermaet niet kan rijden voor een kopman, maar vandaag heeft hij het tegendeel bewezen”, oordeelt de keuzeheer. “We hadden één doel: wereldkampioen worden met Wout. Ik vind het spijtig, voor de jongens die echt hard gewerkt hebben, dat we niet winnen. Maar de sterkste heeft gewonnen.”

Julian Alaphilippe ging namelijk met de regenboogtrui lopen in Imola. Hij bleef na de laatste klim uit de handen van vijf achtervolgers. “We botsten inderdaad op een Alaphilippe die super was, net als Ganna in de tijdrit. Twee keer zilver, dat is zuur. Maar het zijn twee mooie prestaties. Vooral collectief waren we vandaag heel sterk”, aldus Verbrugghe.

Dit artikel delen:

3 Reacties

molovin 28 september 2020 om 11:25

Grappig, op voorhand zeggen dat ze niet wilden eindigen als JV door de koers in handen te nemen en de latere winnaar op sleeptouw te nemen en precies dat is gebeurd en dan is er geen enkele fout gemaakt. Ik zou zelf ook niet weten wat ze anders hadden kunnen doen (wellicht GVA op een na laatste klim laten aanvallen?), maar toch wel beetje kromme redenering dit.

KennyKlimmen 28 september 2020 om 12:33

Heeft ie dat echt gezegd van dat JV-verhaal?

tendam 28 september 2020 om 13:37

Ik moest tijdens de koers al denken aan de ironie van zijn opmerking over Jumbo: hem overkomt nu precies hetzelfde. Alles goed doen, maar gewoon worden geklopt door de betere renner. Uiteraard ziet hij de ironie zelf niet, en wordt hij daar door de Vlaamse media ook niet naar gevraagd, want die zijn meer bezig met wat Roglic fout doet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.