Bondscoach Rik Verbrugghe toont zich faire verliezer: “Ik blik terug op twee mooie jaren”

vrijdag 20 november 2020 om 12:29
Bondscoach Rik Verbrugghe toont zich faire verliezer: “Ik blik terug op twee mooie jaren”

Sven Vanthourenhout vervangt per 1 januari 2021 Rik Verbrugghe als nieuwe bondscoach op de weg. Verbrugghe, die aan de slag gaat als teammanager bij Israël Start-Up Nation, respecteert de keuze van Belgian Cycling en wenst zijn opvolger alle succes toe.

Verbrugghe (46) was in twee jaar tijd goed voor zeven medailles op WK’s en EK’s. En hij had graag zijn contract verlengd gezien, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Mijn missie was nog niet af. Ik had het gevoel dat ik de jongens ‘vast’ had en klaar was voor de volgende stap met deze gouden generatie. Die ‘next step’ is titels pakken. Want dat is wat we van Evenepoel en Van Aert mogen verwachten.”

Dat hij graag de Spelen in Tokio en het WK in eigen land als bondscoach beleefd had, zegt hij. “Maar ik respecteer de keuze van de bond. Een officiële argumentatie kreeg ik nog niet, maar dat hoeft ook niet. Ze hoeven zich niet te verantwoorden tegenover mij. Ik wens Sven alle succes toe.”

Tot slot blikt Verbrugge nog even terug. “Het waren twee mooie jaren waarin ik veel ervaring heb opgedaan. Ik heb mezelf ook niets te verwijten. Dat blijkt ook uit de vele dankberichtjes en blijken van sympathie en appreciatie van diverse renners en collega’s. Ik stort me nu op mijn nieuwe rol bij Israël Start-Up Nation.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jayster 20 november 2020 om 18:39

Keurige reactie Rik. Hulde!

SoloSlim 21 november 2020 om 08:35

Ja, idd sportieve reactie.
Maar verder ben ik blij dat we van hem af zijn. Heeft nooit een meerwaarde gebracht..
Bij Vanthourenhout krijg ik een beter gevoel. Een man met een visie!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.