Bondscoach Sven Vanthourenhout: “Een WK domineren maar toch niet winnen, dat kan”
foto: Cor Vos
zondag 26 september 2021 om 18:58

Bondscoach Sven Vanthourenhout: “Een WK domineren maar toch niet winnen, dat kan”

Sven Vanthourenhout heeft een goed België gezien op het WK wielrennen in eigen land. De teleurstelling was er achteraf wel, want de thuisploeg had uiteindelijk niemand op het podium staan. Jasper Stuyven werd vierde en kopman Wout van Aert slechts elfde. “Een WK domineren maar toch niet winnen, dat kan. Dat is nu eenmaal sport”, reageert de bondscoach van de Belgen bij Het Laatste Nieuws.

“Natuurlijk is de teleurstelling groot, zeker bij Van Aert en Stuyven. Die eerste omdat hij niet de superbenen had, die tweede omdat hij net hier in Leuven naast de medaille grijpt. We waren gekomen om te winnen en op een gegeven moment hadden we controle en liep alles zo’n beetje zoals we wilden. Maar de conclusie van de dag is dat onze kopman net niet goed genoeg was”, vertelt Vanthourenhout.

Remco Evenepoel
Volgens de keuzeheer valt op de gekozen tactiek van België niets aan te merken. “Als Wout het ook had kunnen afmaken, hadden we de perfecte koers gereden”, zegt hij. “Evenepoel kon een belangrijke pion zijn en dat is gebleken. Wat hij doet op zijn leeftijd, is niet evident. Zeker na een koers met zo veel kilometers, dat is denk ik de eerste keer voor hem. Veel landen hadden schrik voor Remco en zijn acties.”

Vanthourenhout reageert ook op de communicatie, die soms beter had gekund. “Zo heeft Van Aert wat te lang gewacht om Stuyven zijn kans te laten gaan, of konden we Evenepoel vroeger van de kop halen in een groep met ook heel wat Italianen en Fransen. Daar lieten ze het aan ons over en dat was goed gespeeld. Maar ook hier: zelfs mocht dat anders geweest zijn, was Alaphilippe nog gewonnen”, concludeert hij.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.