Bondscoach Verbrugghe noemt keuze voor Lampaert ‘strategisch’

maandag 16 september 2019 om 17:03
Bondscoach Verbrugghe noemt keuze voor Lampaert ‘strategisch’

Bondscoach Rik Verbrugghe - foto: Cor Vos

Rik Verbrugghe geeft toe dat hij moeilijke keuzes heeft moeten maken om tot een WK-selectie van acht te komen. De bondscoach van de Belgische ploeg koos bijvoorbeeld voor Yves Lampaert in plaats van voor Jasper Stuyven en Sep Vanmarcke. “Ik had met gemak twee ploegen kunnen vullen”, aldus Verbrugghe tegen Belga.

“Ik heb de betrokkenen gisteravond nog gebeld na de wedstrijd in Montréal en hen tekst en uitleg verschaft, maar ik begrijp wel dat een paar renners ontgoocheld zullen zijn. In elk ander land waren ze wel geselecteerd geweest. Zoveel kandidaten hebben is een luxesituatie voor mij, maar jammer voor diegenen die er dan net naast vallen”, aldus Verbrugghe. Onder meer Jasper Stuyven zegt zwaar ontgoocheld te zijn. Hij twijfelt zelfs of hij wel ja zegt, mocht hij (Stuyven is reserve, red.) nog opgeroepen worden.

Tim en Tim
Voor Verbrugghe was de keuze voor Tim Wellens een duidelijke na de BinckBank Tour. “In Québec en Montréal heeft hij dan nog eens laten zien dat hij echt top is. Ik kon niet naast hem kijken, hij verdient gewoon die selectie en hij kan op het WK een rol spelen die van groot belang is. Laat ons bovendien niet vergeten dat Tim ook sterk is in slecht weer of dan toch blijkbaar net altijd dat tikkeltje meer kan en in Yorkshire kan het slecht weer zijn”, aldus de bondscoach.

En dan was er ook nog die ene helper: Tim Declercq. “Ik hoop dat hij gewoon de lijn voorttrekt van in de Vuelta op het WK. Ik trek slechts met één echte helper naar het WK, hij zal de handen vol hebben.”

Strategische keuze voor Lampaert
“Yves koerste niet zo veel de voorbije weken, maar hij heeft zijn selectie afgedwongen op het EK en ook in de Ronde van Duitsland liet hij zien dat hij in orde was. Ik heb een renner zoals Yves nodig om de koers op een bepaald moment open te breken”, legt Verbrugghe uit. “Het is een rol die hij een heel jaar uitstekend vertolkt bij Deceuninck-Quick Step en dat wordt z’n taak in deze selectie.”

Dat er ontgoocheling is bij de niet-WK-gangers, begrijpt de bondscoach. “Puur op basis van resultaten moest Jasper zeker mee, maar ik heb een strategische keuze gemaakt. Lampaert is die rol een heel jaar gewoon van bij Quick Step, de anderen niet in hun team.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.