Bonifazio klopt Dupont en Van Asbroeck in Meulebeke

zaterdag 31 augustus 2019 om 17:33
Bonifazio klopt Dupont en Van Asbroeck in Meulebeke

Niccolo Bonifazio heeft de Belgische eendagskoers Omloop Mandel-Leie-Schelde op zijn naam geschreven. De 25-jarige Italiaanse spurter van Total Direct Energie was na een een koers van 189 kilometer de snelste in de massasprint. Timothy Dupont (Wanty – Gobert) finishte als tweede, voor Tom Van Asbroeck (Israel Cycling Academy).

Een peloton van 132 coureurs kreeg in deze 1.1 koers 15 rondes van 12,6 kilometer rond het West-Vlaamse Meulebeke gepresenteerd. Vroeg in de wedstrijd kozen Jonas Goeman (Tarteletto-Isorex), Rory Townsend (Canyon dhb p/b Bloor Homes) en Martin Salmon (Development Team Sunweb) voor de aanval. De drie zouden geruime tijd aan de leiding rijden, maar de voorsprong zou uitgroeien tot niet veel meer dan twee minuten. Met 94 kilometer te gaan was de poging van de drie ten einde.

Een nieuwe poging met opnieuw Townsend Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Jan Willem Van Schip (Roompot-Charles) volgde, maar ook zij kregen niet veel ruimte van het peloton. Danny van der Tuuk (Metec-TKH) ging in de tegenaanval, maar slaagde er niet in om bij de drie koplopers te komen.

In de slotronde werd de aanval van het vluchterstrio teniet gedaan, toen er op negen kilometer voor het einde een hergroepering volgde. In de sprint om de overwinning bleek Bonifazio over de snelste benen te beschikken. De Italiaan boekte zijn vijfde ritzege van het seizoen en volgt op de erelijst Wouter Wippert op.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone