Bonifazio waarschuwt wielertoeristen na hallucinante afdaling Cipressa
foto: Cor Vos
dinsdag 26 maart 2019 om 16:03

Bonifazio waarschuwt wielertoeristen na hallucinante afdaling Cipressa

Niccolò Bonifazio eindigde slechts als 131e in Milaan-San Remo, maar de 25-jarige renner wist wel degelijk de show te stelen tijdens de Italiaanse klassieker. Op de top van de Cipressa stortte Bonifazio zich met ware doodsverachting naar beneden. “Doe voorzichtig! Riskeer je leven niet met zoiets stoms!”, raadt Bonifazio wielertoeristen af om hetzelfde te doen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bonifazio hield zich niet in tijdens de afdaling van de Cipressa. Wat heet: de Italiaan van Direct Energie zocht regelmatig de limiet op. De spurter ging zelfs zo hard, dat een motard moeite had om de renner voor te blijven. Bonifazio kwam – tot opluchting van velen – echter heelhuids beneden.

De waaghals pakte door zijn razendsnelle afdaling een voorsprong op het peloton, maar de renner werd niet veel later weer opgeslokt door de meute. Enkele dagen na La Primavera kijkt de coureur toch met een andere blik naar zijn optreden. “Ik maak me nu behoorlijk veel zorgen”, zo begint Bonifazio zijn relaas op Facebook.

“Wees voorzichtig!”
“Ik heb begrepen dat er mensen zijn die op training mijn afdaling proberen te imiteren. Ik wil deze ‘genieën’ eraan herinneren dat de weg open is voor verkeer! Riskeer je leven niet met zoiets doms. Wees voorzichtig!”, waarschuwt Bonifazio, die zijn gegevens bewust niet op Strava heeft geüpload. “Om dit soort capriolen te voorkomen”, aldus de Italiaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.