Bonifazio wint openingsrit in Gabon voor Manzin en Greipel
foto: Twitter Tropicale 2019
maandag 21 januari 2019 om 14:57

Bonifazio wint openingsrit in Gabon voor Manzin en Greipel

Niccolò Bonifazio heeft de korte openingsetappe van La Tropicale Amissa Bongo gewonnen. Na 100 kilometer koers tussen Bongoville en Moanda was de Italiaan de beste op een aankomst heuvelop, die gedomineerd werd door de rappe mannen. Bonifazio bezorgt zijn nieuwe ploeg Direct Energie daarmee meteen succes.

Na tien kilometer ontsnapte de kopgroep van de dag met drie Afrikanen. Sirak Tesfom (Eritrea), Mohamed Tasmana (Marokko) en Didier Munyaneza (Rwanda) pakten direct een minuut voorsprong. Groter dan drie minuten werd de voorgift van het drietal niet.

Het peloton gooide in het laatste wedstrijduur het tempo de hoogte in, op weg naar de bijna drie kilometer lange slotklim richting Moanda. Achttien kilometer voor de meet werd de kopgroep opgeslokt door het peloton. Op de slotklim, die gemiddeld 5,5% steil was, kon Bonifazio zijn wagon lang aanhaken, waarna hij het afmaakte in de sprint. Lorrenzo Manzin (Vital Concept-B&B Hotels) eindigde als tweede. De derde plaats was voor André Greipel, die debuteerde voor zijn nieuwe werkgever Arkéa-Samsic.

Bonifazio is door zijn overwinning ook de eerste leider in La Tropicale Amissa Bongo. Dinsdag gaat de rittenkoers verder met een 170 kilometer lange rit van Franceville naar Okondja.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.