Bont LottoNL-Jumbo-gezelschap mikt op goed klassement in Polen
foto: ANSA/CLAUDIO PERI
zaterdag 9 juli 2016 om 11:14

Bont LottoNL-Jumbo-gezelschap mikt op goed klassement in Polen

LottoNL-Jumbo gaat met een mix van vijf verschillende nationaliteiten naar de Ronde van Polen. De speerpunten van de ploeg zijn de massasprints met Moreno Hofland en een goed algemeen klassement met Primož Roglič. Ploegleider Addy Engels houdt beide opties open.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Uithalen in de tijdrit
“De laatste dag is een belangrijk doel met Victor Campenaerts en Roglič. Ze hebben beiden hun nationaal kampioenschap tijdrijden gewonnen en we weten dat het echte specialisten zijn”, legt Engels uit in een persbericht. “De Ronde van Polen is altijd een vrij gesloten wedstrijd. Als er voldoende sprinters zijn, eindigen de eerste etappes vaak in een massasprint. Mocht dat gebeuren, dan hebben wij met Moreno Hofland een man die mee kan doen in de sprints. Massasprints zorgen ook voor kleine tijdsverschillen, waardoor de renners het klassement in de koninginnenrit en de tijdrit zullen maken.”

Roglič ziet zichzelf niet als topfavoriet
Roglič zelf hoopt op een goed resultaat, maar pint zich daar niet op vast. “Na de nationaal kampioenschappen ben ik mij gaan voorbereiden voor de Ronde van Polen. Het is de eerste keer dat ik daar ga koersen en het is afwachten wat ik in Polen kan gaan doen. De koninginnenrit is zwaar, maar dat zie ik als een mooie uitdaging. Een dag later kan ik mooi mijn nationale kampioenstrui in de tijdrit laten zien. Het is een vlakke tijdrit, wat mij betreft mochten er wel wat klimmetjes in zitten. De laatste tijd heb ik wel veel aan mijn vermogen gewerkt en ik ben benieuwd hoe dat zich in een vlakke tijdrit uitbetaalt.”

Selectie flag-nl LottoNL-Jumbo voor de flag-pl Ronde van Polen 2016
flag-it Enrico Battaglin
flag-nl Koen Bouwman
flag-be Victor Campenaerts
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Tom Leezer
flag-si Primož Roglič
flag-us Alexey Vermeulen
flag-nl Dennis van Winden

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2016 11:17
*uitbetaalt
9 juli 2016 11:21
Zeer leuk team
9 juli 2016 11:21
Een best mooie en sterke TLJ ploeg voor Polen. Benieuwd wat Roglic in het klassement kan.
9 juli 2016 11:35
Geen Robert Gesink? Had verwacht dat hij zich hier zou warm rijden voor de Vuelta
9 juli 2016 11:41
Heel leuk team! Ben benieuwd of Roglic met die dikke tijdritbenen wel een bergje kan overleven. Ik weet dat hij daar voor gehaald is, maar als je talent ergens anders blijkt te liggen..
9 juli 2016 11:46
Battaglin voor een etappe? Of zou hij bij Roglic moeten blijven.
9 juli 2016 11:47
@eazybob: inderdaad wel opvallend, maar het heeft nooit vastgestaan dat hij hier zou starten. Wellicht nog te weinig hersteld. Vuelta is ook nog zekerheidje voor hem natuurlijk.
Benieuwd of Roglic in de geaccidenteerde etappes meekan vooraan, of dat hij toch weer in de bus over de streep rolt. Al dat powerhouse-tijdrit geweld is wellicht niet optimaal voor je klimmersbenen.
Interessante quote ook: 'Als er voldoende sprinters zijn, eindigen de eerste etappes waarschijnlijk in een massasprint.' Dikke kans dat die Sprinters er niet zijn volgens mij, want: wie dan? Dus inzetten op de vroege vlucht lijkt me niet onlogisch.
9 juli 2016 11:54
Hofland moet het onder meer opnemen tegen Guardini, Viviani, Arndt.
9 juli 2016 12:06
Een hele mooie ploeg!
Verwacht zeker een etappe overwinning en wie weet in het klassement iets moois.
Toch een minder zwak team dan gedacht, als je kijk naar wat er in de Tour rijdt en dan heb je nog Gesink, Kruijswijk de 2 toppers van TLJ die niet starten. Tankink en van Emden ook niet.
9 juli 2016 12:07
Gesink is een paar dagen geleden naar Amerika gevlogen voor een trainingskamp
9 juli 2016 12:11
Ben wel benieuwd wat Roglic klaarspeelt. Sinds de Algarve is hij bergop niet geweldig, maar in tijdritten wel. Als hij nou ook z'n klimmersbenen nog terugvindt maakt hij zeker kans.
9 juli 2016 12:12
Sterk team, hebben een aantal goede kansen op ritwinst met o.a. Battaglin, Hofland en Roglic.
Ben ook wel benieuwd naar Walscheid in de sprints, werd toch knap 2e op het Duits Kampioenschap, voor Arndt en Kittel.
9 juli 2016 13:10
Ik ben benieuwd wat de jonkies van TLJ tw Bouwman en Vermeulen in deze WT ronde van Polen kunnen klaarspelen .
Vermeulen reed een hele goede NK tijdrit (3e) in zijn US en Bouwman reed een goede NK tijdrit (7e en net achter Poels) en een zeer goede tijdrit bergop (12e) in de WT Tour de Suisse.
Hopelijk mogen beiden een keer hun eigen plan trekken om te kijken hoever ze staan als ronde renner en hoeven ze dit keer niet te knechten voor o.a. speerpunt (kopman) Roglic.
Ik verwacht trouwens dat één van deze jonge renners dit jaar wel als knecht in de Vuelta voor de kopmannen Kruijswijk en Gesink zal starten.
9 juli 2016 13:34
@easybob, Gesink zit op dit moment op hoogtestage in Amerika, zal daar dan nog wel meedoen aan een koers ter voorbereiding op vuelta lijkt me. USA pro tour Challenge? of hoe heet het ook alweer?
Polen zal nog wel iets te vroeg gekomen zijn denk ik.
9 juli 2016 13:41
Hopelijk tonen Roglic, Bouwman en Vermeulen aan dat ze in de toekomst van grote waarde kunnen zijn als schakels in een klassementstrein van Kruijswijk.
9 juli 2016 15:29
@Fanny
Waarschijnlijk Vermeulen. Hij wist tijdens de Ronde van Drenthe al dat hij de Vuelta ging rijden. Ik had het beeld echter verkeerd afgestemd, dus heeft het nooit ons YouTube-kanaal gehaald ;)
9 juli 2016 16:26
mooi teampje, opvallend gezelschap wel.
jammer dat Gesink nog niet in staat is( ? ) om mee te rijden
9 juli 2016 18:16
@Youri IJnsen
Ik denk dat de kans groter is dat Bouwman in de Vuelta start vanwege het feit dat hij volgens mij wat meer zware WT koersen heeft gereden w.o Baskenland en in de WT koersen over het algemeen iets beter heeft gepresteerd w.o de tijdritten en tevens iets ouder is.
Maar wie weet worden ze beiden wel ingezet.
Veel zal ook wel afhangen hoe beide renners in Polen rijden.
Verder vind ik het vreemd dat TLJ al zo vroeg in het voorjaar 2016 richting Vermeulen aangeeft dat hij de Vuelta gaat rijden terwijl er op dat moment nog weinig grote WT koersen gereden zijn waarin hij zijn kwaliteiten kon laten zien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.