Boogerd opgelucht dat De Jongh is gevonden: “Steven herkende mensen, dat is goed”
De Jongh (links) en Boogerd waren vorig jaar samen te gast in WielerFlits Live - foto: WielerFlits
dinsdag 16 oktober 2018 om 13:19

Boogerd opgelucht dat De Jongh is gevonden: “Steven herkende mensen, dat is goed”

Michael Boogerd schrok zich maandagmiddag een ongeluk, toen hij vernam dat zijn boezemvriend Steven de Jongh vermist was. “Steven is iemand die altijd bereikbaar is”, vertelt Boogerd aan De Telegraaf. Dat De Jongh niet reageerde op telefoontjes, was reden voor paniek. “Maar gelukkig valt het allemaal mee”, stelt zijn voormalig ploeggenoot.

Boogerd geeft voorafgaand aan de Sluitingsprijs Putte-Kapellen meer tekst en uitleg aan WielerFlits. “Steven lag in een soort greppel, zes à zeven meter diep. De politie wilde aanvankelijk niet gaan zoeken, omdat er wel eens vaker renners vermist zijn. Pas na de tweet van Stevens vrouw Renée, is de politie groots uitgerukt. Toen werd hij binnen afzienbare tijd gevonden. Heel veel renners in de buurt zijn ook naar hem gaan zoeken, waaronder Robert Gesink. Toen Steven hem zag, wist hij wie Robert was. Ik ben heel erg opgelucht dat hij gevonden is en dat het naar omstandigheden goed met hem gaat”, aldus Boogerd.

De voormalig winnaar van de Amstel Gold Race is al jarenlang goed bevriend met De Jongh. Boogerd hield maandagavond nauw contact met de familie van de pechvogel, die ‘slechts’ een zware hersenschudding overhield aan de hele situatie. “Er zijn daarna nog verschillende onderzoeken gedaan om te zien of er verder geen schade was, aan onder meer zijn hoofd, want hij heeft wel een klap gehad natuurlijk. Hij herkende wel mensen, dus dat was een goed teken”, vertelt Boogie aan De Telegraaf. “Steven is er eentje uit de buitencategorie. Ik ken hem al 28 jaar, hij is een keiharde. Die staat waarschijnlijk morgen weer op de tennisbaan.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
16 oktober 2018 17:25
Heeft de politie hem nu gevonden of robert Gesink?
    17 oktober 2018 16:12
    Ik begreep uit een bericht van Marijn de Vries dat Geesink samen met Frank Lankman (haar vriend) meteen is gaan zoeken toen Renee Meijer Marijn had gevraagd de tweet te delen. De politie zocht in eerste instantie alleen op het plek waar de Strava was gestopt. Geesink en Lankman zijn de heuvel op gegaan omdat ze als wielrenners het niet logisch vonden dat hij daar zou zijn. Ze zijn verderop de heuvel op gegaan en daar in de afdaling gezocht. Als reactie daarop ging de politie ook die kant op en naar mijn idee heeft de politie hem als eerste gevonden en kwamen Lankman en Geesink daar vlak na.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.