Boogerd: “Rabobank moet het hebben van individuen”
dinsdag 9 maart 2010 om 14:04

Boogerd: “Rabobank moet het hebben van individuen”

Volgens Michael Boogerd ontbreekt het bij de Rabobankploeg aan een hecht collectief. Dat zegt de voormalig renner in een interview met Sportweek. “Het lukt ze bij Rabobank niet om renners door het vuur te laten gaan voor elkaar, hoe professioneel ze er ook werken. Ze moeten het hebben van individuen, er is geen groepsproces.”

Bij zijn oude ploeg mist hij de eenheid. “Een goed samenwerkende ploeg moet groeien, je moet renners hebben die een goede houding hebben. En de ploegleiding moet ingrijpen als die houding niet in orde is. Ik weet niet of dat gebeurt bij Rabo.”

De oud-renner is momenteel bezig met het opstarten van zijn eigen continentale ploeg. Verschillende bedrijven toonden al interesse de ploeg te sponsoren. “Alleen begrepen ze niet allemaal het verschil tussen een continentale en een ProTour-ploeg. Sommigen dachten dat ze de Tour konden rijden volgend jaar.” Boogerd kwam echter ook het nodige cynisme tegen bij het opstarten van zijn project. “Ik kwam rotdingen tegen, mensen die me niks gunden, die jaloers waren.” Die negativiteit verbaast hem. “Ik verdien er geen euro aan, hoeft ook helemaal niet. Ik vind het leuk om te doen, en wie weet waar het toe leidt. Het is een positief verhaal en toch lijkt het of sommige mensen het me niet gunnen. Dat is niet leuk. Maar dat negativisme was er toen ik net gestopt was ook al.”

Iemand die eveneens te maken heeft met negativiteit is Thomas Dekker. Boogerd reed bij Rabobank samen met het voormalig toptalent, dat momenteel een schorsing van twee jaar uitzit wegens dopinggebruik. “Het is te hopen dat hij zich nog een jaar goed kan verzorgen, het is echt geen straf om elke dag drie uur te fietsen. Dat moet hij blijven doen.” Hij hoopt dat zijn oud-ploeggenoot een tweede kans krijgt. “Fouten worden overal gemaakt. Het zou raar zijn als je als renner geen fouten mag maken. Dan moeten ze ook die schorsingen afschaffen. Want het heeft geen nut om iemand voor twee jaar te schorsen als hij vervolgens zijn hele leven gestraft wordt.” Boogerd gelooft erin dat Dekker in 2011 een succesvolle comeback kan maken. “David Millar, Ivan Basso; dat soort jongens zijn weer volwaardig prof. Dat kan Thomas ook lukken. Ik hoop alleen dat mensen hem die kans gunnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.