Boom: “De voldoening is groot”
dinsdag 9 maart 2010 om 19:40

Boom: “De voldoening is groot”

Hoewel het vandaag bloed, zweet en tranen heeft gekost, mag Lars Boom ook morgen in de leiderstrui starten in Parijs-Nice. Vooral in de slotkilometers moest hij stevig op de tanden bijten, maar hij hield uiteindelijk wel stand. “Maar het heeft wel heel erg zeer gedaan in de finale”, verklapt Boom bij RaboSport.

“Het laatste half uur heeft heel erg zeer gedaan. De hele dag was er al hard gereden, en aan het slot deden ze er nog een schepje bovenop. Toen had ik moeilijke momenten. Vlak voor het laatste klimmetje was Jos van Emden nog bij me, maar hij moest er daar vanaf. Daarna heb ik het zelf gedaan. Ik sta er nog steeds; de voldoening is nu erg groot”, luidt het.

Boom voelt wel dat hij progressie aan het maken is. “Op zich gaat het vooruit, met goede momenten zoals maandag en minder goede zoals vandaag. Maar zoals altijd: de ene dag is de andere niet. De hele dag speelde de wind ook weer mee. De ploeg heeft me daarin geweldig geholpen. De jongens waren top in het controleren en ik zat steeds lekker in het laatste wiel van het team.”

De Brabander is er zich wel van bewust dat het sprookje bijna voorbij is. “Ik hoop dat we het nog even uit kunnen stellen, maar het wordt woensdag al heel lastig om de trui vast te houden. Met een steil klimmetje in de finale zal ik het dan zelf moeten doen. Ik hoop dat ik me dan beter voel dan vandaag in de finale. Maar eigenlijk beschouw ik alles vanaf woensdag als bonus”, besluit Boom.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.