Boom denkt dat hij buiten tijd is, maar mag toch van start

Door , maandag 27 augustus 2018 om 08:08
Boom denkt dat hij buiten tijd is, maar mag toch van start

foto: Marcel Koch

LottoNL-Jumbo-renner Lars Boom kende zondag een memorabele dag. In WF Kort meldden we gisteren dat de Nederlander een camper opzocht om een grote boodschap te doen. Nadat hij ook nog ten val was gekomen, dacht Boom een paar tellen buiten de tijdslimiet over de streep te zijn gekomen. De Vuelta-organisatie laat de oud-winnaar van een Touretappe toch starten aan etappe drie.

De Brabander kreeg in de tweede etappe van de Ronde van Spanje maagkrampen. Enkele toeschouwers in de Vuelta a España waren zo vrij om het toilet van hun camper even af te staan aan Boom. Op een video is te zien dat de renner zijn dure Bianchi even aan de kant heeft gezet voor een sanitaire stop. Even later komt hij opgelucht de camper uitgelopen, waarna – wellicht – de eigenaar hem nog even helpt met het aantrekken van zijn koerspakje. “Die mensen ben ik wel dankbaar”, aldus Boom tegen het AD. Het filmpje is al een echte hit op internet met ruim 50.000 views.

Even later kwam Boom ten val in een bocht naar links, waar meer renners op de grond belandden. “Ik had helemaal geen energie meer. En kreeg ook geen lucht meer. Ik zat scheef op de fiets. Dan is het een lange dag”, blikt Boom aan de finish terug. De klassiekercoureur dacht zelfs aan een opgave. “Ik heb gedacht om mijn benen stil te houden en te stoppen. Misschien is de organisatie nog coulant.”

Ploegleider Addy Engels vertelt in het radioprogramma NOS Langs de Lijn dat Boom helemaal niet buiten tijd was gekomen. “Hij dacht dat hij vijf seconden te laat was, maar hij was drie seconden binnen de tijd. Er was nog wat onduidelijkheid omdat hij niet meer in het klassement stond, maar hij mag gewoon starten.” Goed nieuws voor de 32-jarige renner. Engels vervolgt: “Het belangrijkste is dat hij niet ziek is. Maar hij heeft zich wel enorm moeten uitputten ten opzichte van de rest.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Birdheart 27 augustus 2018 om 09:24

Denk dat we boom nu wel kunnen schrappen als kans hebber op het rood :p

Scott Sunderland 27 augustus 2018 om 12:36

Jammer dat er geen rode lantaarn prijs meer is kennelijk voor de allerlaatste in het klassement.

west 27 augustus 2018 om 09:30

@redactie
De eerste en laatste alinea spreken elkaar tegen. 3 of 5 seconden?

FrankyCerami 27 augustus 2018 om 12:15

Jammer voor Boom. Nu moet ie wel door.

Jean Dumas 27 augustus 2018 om 13:06

Boom kwam ten val, sorry voor het leedvermaak maar ik kon hem niet laten liggen.

Windraak 27 augustus 2018 om 13:29

Boom is in de herfst van zijn carriere.

Kosmonaut 27 augustus 2018 om 13:41

Diep in November.

djboven 27 augustus 2018 om 15:53

ik ben blijkbaar niet de enige die de indruk krijgt dat Lars er niet meer alles uit probeert te halen. toch jammer voor iemand met de potentie van Sagan.

mark vv 27 augustus 2018 om 19:47

Je durft nogal wat te zeggen.. hoop dat je een grap maakt. Deze jongen heeft enkel op talent geteerd voor de rest helemaal niks. Bevestigd door eigen ploeg genoten die er van walgen. Weinig trainen veel praatjes.

Scott Sunderland 27 augustus 2018 om 16:48

Maar zonder gekheid, Boom heeft wél een goede Vuelta nodig voor dat nieuw te tekenen contract bij deze ploeg. In de Binckbank tour overtuigde hij ook niet echt.

Zelfde uitdaging voor Lindeman wellicht. Ook nog geen nieuw contract dus hier laten zien dat hij voldoende toegevoegde waarde heeft voor de ploeg in een volgend seizoen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair