Boom opgeroepen voor Heusden-Zolder, Van der Haar onder voorbehoud
foto: Sirotti
maandag 19 december 2016 om 12:58

Boom opgeroepen voor Heusden-Zolder, Van der Haar onder voorbehoud

Lars Boom en Lars van der Haar zijn door bondscoach Gerben de Knegt geselecteerd voor de Wereldbeker-cross in Heusden-Zolder, op tweede kerstdag. Van der Haar beslist komende vrijdag of hij fit genoeg is om terug te keren na zijn blessure.

De selectie bij de elite-heren bestaat zo weer uit acht coureurs, omdat de bondscoach door de blessures van Van der Haar en Twan van den Brand maar zeven waardige veldrijders kon opstellen. Niels Wubben ontbreekt deze keer in de selectie. Bij de vrouwen maakt bovendien Marianne Vos haar terugkeer in de nationale selectie in het veld.

Selectie Elite Mannen
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl David van der Poel
flag-nl Corné van Kessel
flag-nl Thijs van Amerongen
flag-nl Stan Godrie
flag-nl Patrick van Leeuwen
flag-nl Lars Boom
flag-nl Lars van der Haar

Selectie Elite Vrouwen
flag-nl Sophie de Boer
flag-nl Maud Kaptheijns
flag-nl Thalita de Jong
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Marianne Vos
flag-nl Manon Bakker
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Yara Kastelijn*
* Mocht Ceylin del Carmen Alverado na de update van de UCI ranking op 20 december in de top 50 komen, zal zij starten in plaats van van Yara Kastelijn.

Selectie U23 Mannen
flag-nl Jens Dekker
flag-nl Maik van der Heijden
flag-nl Gosse van der Meer
flag-nl Joris Nieuwenhuis*
flag-nl Sieben Wouters
flag-nl Wesley Floren
flag-nl Kelvin Bakx
*Er is een extra startplek omdat Joris Nieuwenhuis leider is in het UCI Wereldbekerklassement.

Selectie Junior Mannen
flag-nl Thymen Arensman
flag-nl Bart Hazekamp
flag-nl Bart Artz
flag-nl Mees Hendrikx
flag-nl Ryan Kamp
flag-nl Kyle Achterberg

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
19 december 2016 13:31
Wellicht dat Ceylin del Carmen Alverado sowieso wel rijdt, gezien de (mogelijke) blessure van Thalita de Jong?
19 december 2016 14:18
Vroeger was Heusden-Zolder Boom's parcours. Doordat de rechte stukken wat zijn ingekort is dat nu wel wat minder het geval, maar hopelijk kan hij moed uit zijn resultaten in het verleden putten. Zo'n parcours als Namen was helemaal niks voor hem geweest.
19 december 2016 14:20
Voor Namen ging de voorkeur nog naar Lindy van Anrooij boven Ceylin del Carmen Alvarado die de laatste tijd wat terug lijkt te zakken. Bij het uitvallen van Thalita de Jong is het maar de vraag wie de voorkeur krijgt. Als het goed is, staat Ceylin del Carmen Alvarado op de nieuwe UCI-ranglijst 51e en komt ze net een puntje tekort voor gegarandeerde selectie.

Hopelijk is Thalita de Jong hersteld zodat ze de WB-wedstrijd kan rijden op het parcours waar ze begin dit jaar nog wereldkampioen op werd.

De mogelijke deelname van Lars van der Haar komt voor mij als een verrassing. Is in elk geval uitstekend nieuws.
19 december 2016 15:50
Wubben gister wel voor van Amerongen gefinisht. Laat ze dan lekker allebei thuis.
19 december 2016 15:57
@Kaunertal, ik stel me enkel de vraag of Thalita rijdt, heb op haar Twitter enkel voorbij zien komen dat ze hard op haar heup is gevallen. Nog geen forfait.
Het is overigens niet heel raar dat dat meisje (Ceylin del Carmen Alverado) terug valt in haar curve/prestaties, ze is pas 18 van augustus.

@HoofdisVrij: Boom die mee kan doen in de top op eender welk parcours zou al een verrassing zijn.
Zes jaar geleden won ie mede door de omstandigheden en destijds was ie veel te vroeg in vorm. Daarnaast is de "(sub)top" achter van Aert en van der Poel veel breder dan toen, ik denk dat Boom blij mag zijn als ie net op het WK een top- 15 rijdt in Heusden- Zolder.
Dat had ie aan zijn vermogen te danken en de omstandigheden (enigszins modder), nu is het een snelheidsrace, waar je amper in kan halen, dus opschuiven zal niet evidend zijn.
19 december 2016 17:46
@Boomie1
Thalita de Jong is inderdaad hard gevallen gisteren en is niet zomaar uitgestapt. Ze is nu weer bezig fit te worden, dus inderdaad (nog) geen forfait. Ik gaf ook alleen maar aan dat wanneer Thalita de Jong in Zolder niet meedoet, het niet vanzelfsprekend is dat Ceylin del Carmen Alvarado dan geselecteerd wordt omdat voor Namen ook de voorkeur aan iemand anders werd gegeven.

En ook niet raar dat een meisje van 18 een terugval kent. Dat beweer ik ook nergens. Hopelijk wordt ze geselecteerd voor het WK onder 23 jaar, ook al is daar concurrentie van Bakker (17), Van der Heijden (17), Kastelijn (19), Van Anrooij (20) en wellicht Worst (21).
19 december 2016 18:17
@Plaggie >>> Van Amerongen staat toch gewoon top 50 op de wereldranglijst. Dus heeft automatisch startrecht. Dat De Knegt Vd Haar 'geselecteerd' heeft slaat ook nergens op. Vd Haar mag gewoon starten als ie wil, heeft de bondscoach niets over te zeggen. Alleen als Vd Haar niet start mag De Knegt een extra renner van buiten de top 50 aanwijzen.
19 december 2016 19:56
Boom is echt passe
19 december 2016 20:03
@ChefSpijker
Eens dat Van Amerongen en Van der Haar gewoon startrecht hebben omdat ze in de top 50 van de UCI-ranking staan. Maar als Van der Haar aangeeft geblesseerd te zijn dan wordt hij niet als (mogelijke) deelnemer aangemeld zoals voor de WB Namen. In dat geval kan hij op het laatste moment niet alsnog starten. Nu hij wellicht wel wedstrijdfit is voor Zolder, wordt hij wel aangemeld. Overigens is het mogelijk dat Wubben staat aangemeld als reserve en bij forfait van Van der Haar alsnog start.
21 december 2016 16:26
@ Kaunertal, ik denk niet dat Kastelijn naar het WK gaat. Die kiest nu al meer voor de weg (blijft niet voor niks bij de ploeg-Vos).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.