vrijdag 11 augustus 2017 om 17:55

Boom over zegegebaar: “De mensen voor wie het is, weten waar het om gaat”

Lars Boom is weer terug van weggeweest. Na een tegenvallend voorjaar kwam hij vandaag als eerste over de streep in de BinckBank Tour. Zijn zegegebaar verraadde dat er nodige frustratie zat. “Dat klopt”, bevestigde Boom na afloop, “maar ook de wil om te winnen. Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt om op dit niveau te komen.”

De renner van LottoNL-Jumbo weigerde dieper in te gaan op de achtergrond van zijn frustratie. “Geen commentaar”, was hij kort maar krachtig tijdens de persconferentie. “De mensen voor wie het is, weten waar het om gaat.”

Wel erkende Boom dat hij een lastige periode achter de rug heeft. “Dan wil je je graag laten zien voor de ploeg en je ploeggenoten. Als je niet het niveau haalt van de afgelopen jaren is dat heel frustrerend. Natuurlijk zorgt dat dan voor twijfels. Je gaat dan naar oorzaken zoeken, maar daar zijn we nu wel achter.” Als een van die oorzaken noemde hij het gebrek aan grote rondes in zijn laatste jaar bij Astana.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
78 Reacties
Sorteer op:
11 augustus 2017 17:58
Tja, als je zo cool loopt te doen met zo'n gebaar, leg het dan ook gewoon uit...
11 augustus 2017 17:58
Mooi, streep eronder en door! Welkom terug Lars.
11 augustus 2017 17:58
Dus hij is terug op het niveau dat hij wil, maar toen hij niet op niveau was, kwam dat door het gebrek aan grote rondes bij Astana. Hij heeft nu toch ook nog geen grote ronde gereden?
11 augustus 2017 17:59
Hij gedraagt zich als Memphis Depay
11 augustus 2017 18:00
Zal wel bevrijdend zijn, eindelijk die beloning na al die jaren er met de pet naar te hebben gegooid
11 augustus 2017 18:01
Mooie reactie van Boom na zijn overwinning. Vind het altijd mooi als sporters hun emoties uiten en niet van die voorgeprogameerde robotachtige vieringen. Dit had die jongen nodig zeg! Heeft echt mooie koersen in het verleden gewonnen, hopelijk rijdt die een goede Vuelta en wint die volgend jaar een mooie klassieker.
11 augustus 2017 18:07
Half wielerflits zal zich wel aangesproken voelen en eentje komt er straks claimen dat hij hem gemotiveerd heeft.
11 augustus 2017 18:09
Wat een aso gebaar onwaardig voor een sportman die het falen voorafgaande aan
deze overwinning totaal aan zichzelf te danken heeft .
Jammer genoeg geen sancties van de jury .
11 augustus 2017 18:09
‍♂️
11 augustus 2017 18:11
Geef hem vertrouwen en hij staat er komend voorjaar
11 augustus 2017 18:12
De vraag van een miljoen: wat is er gisteren gebeurd? Boom: "Sinds gisteren had ik dit (gebaar) in gedachten". Wordt vervolgd....
11 augustus 2017 18:13
Had wel alle geluk van de wereld dat de leider in koers lek reed. Was anders waarschijnlijk nooit terug gekomen? Toch knap dat hij het afmaakt.
11 augustus 2017 18:13
Deze hele middag is tekenend voor Lars Boom. Aan de ene kant is de man een talentvol wielrenner die de koers ook nog eens kan lezen, daarnaast is het ook een vedette met een groot ego en als de kritieken even niet positief zijn dan komt dat ego op deze manier naar buiten. Opzich mag je van mij best de nodige bravoeure hebben als sportman, maar de kritiek op Lars Boom is in mijn ogen altijd terechte kritiek geweest. Op deze manier reageren is dan ook een teken dat deze kritiek niet is aangekomen en ik denk dat Boom de rest van zijn carierre een grillige renner blijft die puur op talent zijn overwinningen wel haalt, maar er nooit uit zal halen wat er inzit.
11 augustus 2017 18:19
Helemaal mee eens Frits des Jeux en mooi verwoord!

Als dit gebaar voor de ploegleiding was zou ik als ik hun was maatregelen nemen, ergens tussen een goed gesprek en een ontslag op staande voet in.
11 augustus 2017 18:21
Tjongejonge, die Boom presteert eindelijk weer eens wat en meent zich direct als een debiele tokkie te moeten gedragen. een sportman van niks.
11 augustus 2017 18:21
Je hebt dus niet alleen slechte verliezers zoals Naesens vorig jaar die moeilijk deed nadat wereldtopper Groenewegen hem naar huis had gesprint.

Nu heb je ook slechte winaars bewijst Lars Boom hier. Met het talent van Lars Boom had hij 20x zoveel moeten winnen als hij tot op heeen heeft gedaan. Alle kritiek daarop is terecht. Deze act is lachwekkend en onprofessioneel, voor jongens die wereldtop zijn zoals Groenewegen en Roglic is het niet fijn dat zo een jongen in hun topsportomgeving zit. Afscheid van nemen!
11 augustus 2017 18:21
Dergelijk gedrag hoort geen enkele zich zelf respecterende sponsor te accepteren. Wat een valsheid en onbeschoftheid dat gebaar. Louter, doordat Sagan de benen stil hield en de rest vervolgens ook, kon hij eindelijk een keer winnen.
Boom neemt op niemand revanche.
Was hoog tijd, dat iemand met zo veel talent en salaris in vergelijking met andere renners een keer een wedstrijdje won. Wat een kapsones!
11 augustus 2017 18:25
@frits des jeux
Boom is altijd al een grillige renner geweest. Dat is eigenlijk onderdeel van z'n talent: af en toe boven zichzelf uit kunnen stijgen. Hij is (volgens mij) een van de weinige Nederlanders, zo niet de enige, die puur op klasse en niet op tactiek de Ronde van Vlaanderen zou kunnen winnen. Maar hij kan ook laatste worden. Dat is Boom.
11 augustus 2017 18:28
Wint hij weer een keer zit nog iedereen te zeiken.
11 augustus 2017 18:29
Denk dat zeurwiggo één van die mensen is.
11 augustus 2017 18:36
Haha, al die meningen van alle topsporters hierboven.. Talent is stap 1, maar je moet nog veel meer stappen maken voordat je bij de top komt en veel wedstrijden kan winnen. Dan jullie allemaal afhaken bij stap 1 en dan maar lukraak raden naar redenen waarom hij de volgende stappen niet volledig heeft gemaakt en zijn talent niet benut.. Inderdaad, hij had het beter kunnen doen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Ben blij voor die man en hoop dat hij meer gaat winnen!
11 augustus 2017 18:36
Slechts 1000 Zwitserse Frank boete van de jury.
Laat Lotto hem voor de rest van het jaar schorsen en ook geen WK selectie volgende maand.
11 augustus 2017 18:37
Wat een hoop gejank hier. Wanneer je zoveel oliedom gezeik over je heen hebt gehad als Boom heb je wat mij betreft volledig recht op dit gebaar. De aangesprokenen voelen hem al door merk ik.
11 augustus 2017 18:38
De sponsors zullen er heel blij mee zijn, maar niet heus. Wint een landgenoot een etappe in een thuisronde komt dit zegegebaar de komende 10 jaar terug.

Edit: in het interview denkt hij dat zijn laatste overwinning vorig jaar in de Ronde van Denemarken was, dit is al 2 jaar geleden. Schijnbaar heeft zijn ego ook het geheugen aangetast.
11 augustus 2017 18:40
@koekiemonster
En waarom zeuren die mensen? Boom doet dat echt zelf.
Heb een zwak voor hem, maar frits de jeux verwoord het uitstekend. Beetje sneumannetje is het eigenlijk.

Als hij nou de rvv wint en dit doet...ok, maar niet overdrijven zeg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.