Boom: “Wil graag de Tour rijden”
woensdag 4 november 2009 om 20:17

Boom: “Wil graag de Tour rijden”

In tegenstelling tot de vorige jaren zit Lars Boom rond deze tijd van het jaar niet te ploeteren in de modder, zoals de andere veldrijders. Op dit moment geniet hij van zijn vakantie op Caraçao, waar hij komende zaterdag de Amstel Curaçao Race rijdt. In Sportweek kijkt Boom vooruit op volgend seizoen.

“Het voorjaar, met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, zijn mijn belangrijkste doelen voor 2010. Maar ook de semi-klassiekers rond die tijd. Al zal ik me eerst gewoon in de selectie moeten rijden, want het is volgens mij niet zo dat ik als vanzelfsprekend een plek voor die wedstrijden heb”, aldus Boom.” En dat geldt ook voor de Tour de France. “Ik wil heel graag de Tour rijden, maar dat lijkt me logisch.”

Dat het veldrijden in Nederland door het vertrek van Boom naar de weg een flinke klap heeft gekregen, beseft hij. “Maar wat kan ik er aan doen? Mijn ambities als renner liggen nu eenmaal ergens anders. Ik mis het veldrijden ook niet echt. Ik heb een paar ritten op televisie gezien, maar ben niet gaan kijken. Denk ook niet dat ik dat ga doen. Ik zal er wel een aantal rijden, in elk geval het Nederlands kampioenschap”, besluit hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.