Boonen: “Heb er slecht van geslapen”
foto: Marcel Koch
zondag 1 maart 2015 om 15:18

Boonen: “Heb er slecht van geslapen”

Tom Boonen was gisteren de gedroomde winnaar van Omloop Het Nieuwsblad. Maar de 34-jarige Belg leed een pijnlijke nederlaag in Gent. Door tactische fouten van hemzelf en zijn ploegmaten Niki Terpstra en Stijn Vandenbergh ging de zege, net als vorig jaar, naar Ian Stannard.

“Ik heb er minder goed van geslapen”, bekent hij tegenover Sporza. Etixx-Quick-Step reed in de finale van de Omloop drie teamgenoten en Stannard in de aanval. Ondanks het numerieke overwicht lieten ze de zege glippen door tactisch geblunder. In Kuurne-Brussel-Kuurne kiest de Belgische ploeg voor een andere aanpak. “Het is niet de bedoeling vandaag hetzelfde te doen. We gaan pas meekoersen als de hellingen zich aandienen. Dan zien we wel wat er gebeurt”, aldus Boonen.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
1 maart 2015 15:33
Maar hij was nu wel genuanceerder dan gisteren in ieder geval. (Half) Nachtje slapen heeft hem goed gedaan.
1 maart 2015 15:36
Volledig terecht want dat van gisteren was gewoon hallucinant.
1 maart 2015 20:39
Snap niet waarom Boonen niet met Peeters overlegd over tacktiek. Als Boonen zegezeker was geweest dan had hij dat moeten kort sluiten met Peeters, lijkt mij.
1 maart 2015 20:56
Ik snapte zijn aanval op een paar km eerlijk gezegd al niet: waren ze met z'n vieren gebleven dan had hij de beste papieren in de sprint gehad. Volgens mij was hij nerveus.
1 maart 2015 21:44
Hij wilde te graag zelf winnen. Anders hadden Terpsta en Vandenbergh kunnen demareren, en hij in het wiel van Stannard kunnen blijven zitten.
1 maart 2015 21:47
Voorheen ging niemand graag met Boonen naar de meet.
Daar denken ze (en vooral hijzelf) wel anders over.
1 maart 2015 22:17
@poeske
Precies.

Hij zegt letterlijk dat ze met zn allen naar de streep hadden moeten rijden om te sprinten.

Als team moet je hem dan terecht wijzen. Puur egoisme dat de ploeg de overwinning kost.

Terpstra/vdBerg om en om laten gaan. Die komen waarschijnlijk niet weg maar je sloopt Stannard. Dan win je de sprint. Of Stannard is eerder stuk en dan wint een van die twee. Dat scenario was hem de eer te na.

VdBerg maakte een fout door achter Terpstra aan te gaan. Terpstra ging te vroeg sprinten. Maar Tommeke zn eergevoel zorgde ervoor dat hij zelf ging demarreren.
2 maart 2015 00:11
Inderdaad. En door zijn eergevoel, zal hij geen grote koers meer winnen.
2 maart 2015 00:25
Ik sluit het ook niet uit dat Tom Boonen het steeds moeilijker krijgt om een echt grote koers te winnen. Maar deze ervaring in OHN maakt hem alleen wel sterker en ik verwacht hem op 1 v/d 2 komende echte klassiekers op het podium.
Ben alleen bang dat dit 2 x een 2e plaats gaat worden na Cancellara (RVV) en na Vanmarcke (PR). Als dat zo gebeurt hoeft hij zich echt niet te schamen.
2 maart 2015 07:57
als je terpstra en vdberg om en om liet demareren vroeger in de wedstrijd dan zou het stannard tegen 1 van die 2 geweest zijn. maar dan zou er een grote kans bestaan dat vanmarcke terug kwam. want dan was het 1 tegen stannard tegen vanmarcke. Dus ontsnappen was ook een minder goede tacktiek. naar de meet rijden met zen 4e was beste geweest volgens mij. boonen klopt stannard in de spurt. Maarja nervositeit, prestige om alleen op sint pieters plein aan te komen, wie zal het zeggen. Er liep ook vanalles fout in de aanloop naar de laatste kmters. zo werd terpstra is terug gehaald door vandenbergh en boonen ook 2 maal op de kasseien door terpstra impv het gat te laten vallen... Maar was mss ook te vroeg toen.
3 maart 2015 14:23
Doet er eigelijk allemaal niet toe. Boonen staat waar hij moet staan op dit moment.
Voor mij was hij bij de 3 sterkste renners in koers. In RVV zie ik hem de finale rijden (mss podium). Maar in E3 en vooral Roubaix zal hij er héél dichtbij zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.