Boonen: “Natuurlijk geloof ik nog in winst in De Ronde”
Foto: Sirotti
vrijdag 1 april 2016 om 17:38

Boonen: “Natuurlijk geloof ik nog in winst in De Ronde”

Tom Boonen wist de afgelopen weken niet te imponeren, maar blijft vertrouwen houden met oog op de Ronde van Vlaanderen. “Natuurlijk geloof ik nog in winst”, stelt hij tegen Het Nieuwsblad.

De drievoudig winnaar van De Ronde ontkent dat hij Parijs-Roubaix belangrijker vindt. “Ik zie de Scheldeprijs en Ronde van Vlaanderen niet als een voorbereidingswedstrijd op Parijs-Roubaix. Tuurlijk geloof ik nog in winst in de Ronde. Pas als je niet meer probeert, maak je geen kans meer. Maar we mogen niet wachten tot aan de voet van de laatste keer Oude Kwaremont.”

Zijn ploegmaat Niki Terpstra wilde nog niets kwijt over zíjn rol aankomende zondag. “Dat wordt afwachten”, zegt hij. “Ik hoop in ieder geval niet dat ik en de ploeg zullen moeten achtervolgen.”

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
1 april 2016 17:40
Zou Tom er echt nog in geloven?
1 april 2016 17:42
Anticiperen lijkt me de beste optie. Een solo van 40 kilometer, op het einde komen Sagan en Cancellara er bij, die Boonen vervolgens vloert in de sprint.
1 april 2016 18:05
Menig komiek zou er jaloers op zijn...
1 april 2016 18:16
1 april!
1 april 2016 18:16
Vraagje: Ik wil zondag bij de RVV gaan kijken. Wat is een mooie plek en hoe lang van te voren moet je langs het parcours staan voor een plekje vooraan aan bv. de Paterberg?
1 april 2016 18:19
Jammer dat wielerhelden zo makkelijk vanaf de bank worden af geserveerd. Meer respect in het voetbal?
1 april 2016 18:19
@blaudzun
Dan zou je er nu al moeten gaan staan vrees ik, er zijn mensen die al staan te kamperen :p. Kwaremont is in principe de beste plek aangezien ze daar het vaakst voorbij komen.

@bassi
+1
1 april 2016 18:26
En op basis van deze luchtfietserij van Boonen mag de hele ploeg zich weer eens opofferen voor zijn vergane Rondeglorie?

@ bassi - 1
1 april 2016 18:28
Tsja...boonen heeft geen trucs meer die anderen niet hebben. Motor is niet zo groot meer, explosiviteit is veel minder en zn sprint is niet outstanding meer. Zelfde geldt voor de illusie van PR: Tom gaat geen solo's meer kunnen afwerken. Hij zou beter volle bak voor Terpstra/Stybar/Trentin rijden, in allebei de koersen.

Alle respect voor wat ie gedaan heeft, maar Etixx zou beter eens voor iemand anders rijden dan te blijven hopen
1 april 2016 18:42
Helemaal eens Har 77 maar voor een ander rijden komt in het woordenboek van deze man niet voor natuurlijk .
1 april 2016 18:49
Alsof "de anderen" bij Etixx zó veel beter zijn dan Boonen dit jaar. Ze komen er allemaal net niet aan te pas, dus is anticiperen als ploeg is het devies, met eventueel Stybar om proberen Cancellara en Sagan te volgen.

Het gebrek aan respect voor deze groot kampioen begrijp ik af en toe echt niets van. Lekker met zn allen elkaar napraten en doen of ie er geen reet meer van kan. Lachen als ie straks in Roubaix opeens Cancellara kan volgen.

Voor Vlaanderen is t natuurlijk heel moeilijk, maar ik zou serieus niet weten waarom strijkijzer Terpstra meer kans maakt om te winnen. Wie gaat die er af rijden, wie laat hem rijden, en wie sprint die eruit? Precies.
1 april 2016 18:50
Tot hij wint en dan vindt iedereen het geweldig
1 april 2016 18:57
@LL +1
1 april 2016 19:03
@DeGroteMolen
Ach, dat is zever natuurlijk.
1 april 2016 19:04
@DeGroteMolen
Ik denk dat je wat wedstrijden moet herbekijken hoor, Tom Boonen is juist de man die er niet mee in zit om wat werk op te knappen voor zijn ploegmaats.
1 april 2016 19:05
@LyndaLid: mee eens. Het gebrek aan respect is vrij droevig. Niemand hoeft hem bij de favorieten te benoemen - doet hijzelf trouwens ook niet - maar er zo lacherig over doen is niet nodig.

Op basis van de huidige vorm zou ik hem niet veel minder kans geven dan pakweg Stybar of Terpstra, en hoewel niemand hen topfavorieten noemt krijgen ze hier en daar toch sterretjes. Maar een eerlijk en genuanceerd oordeel vellen over een gewezen kampioen ligt blijkbaar moeilijk.

Hij lijkt de relatieve ouderdom minder goed te verteren dan Cancellara maar dat maakt hem nog geen prutser.
1 april 2016 19:28
"Op basis van de huidige vorm zou ik hem niet veel minder kans geven dan pakweg Stybar of Terpstra"

Helemaal mee eens, ik geef Stybar en Terpstra een minieme kans, en Boonen geen enkele kans
En of dat eerlijk en genuanceerd is laat ik aan de kenners;) over, maar feit is wel dat we het over de RVV hebben waar je toch echt op je best moet zijn om te kunnen winnen.
1 april 2016 19:31
Quote:
Voor Vlaanderen is t natuurlijk heel moeilijk, maar ik zou serieus niet weten waarom strijkijzer Terpstra meer kans maakt om te winnen. Wie gaat die er af rijden, wie laat hem rijden, en wie sprint die eruit? Precies.


Maar het probleem met Boonen is dat hij inmiddels ook niet meer de beste kan volgen op de hellingen. Ik bedoel, als Terpstra net zo sterk de Kwaremont kan oprijden als vorig jaar, dan is er natuurlijk geen enkele zekerheid dat Boonen hem daar kan volgen.

Jij bent ook wel erg kritisch op Terpstra, valt me op ;) Kijk, zo goed als Cancellara, Sagan of GvA is hij niet, maar hij weet altijd wel het perfecte moment te kiezen om het hazenpad te kiezen. En als er iemand is die kan profiteren van het gekijk onder de echte toppers, dan is het Terpstra wel. Voor Boonen wordt dat moeilijker. Hij heeft namelijk nog altijd de status, en die zullen ze kortom ook niet zo snel laten rijden.
1 april 2016 19:47
@ LL +1
Boonen wordt wat minder en ze zijn er als de kippen bij om zijn kop af te hakken. waar is het respect. groot renner die zich nog best nuttig kan maken. allen dan moet hij dat ook wel zelf beseffen. want ik denk dat hij de ronde niet meer kan winnen. misschien Roubaix met een beetje mazzel.
1 april 2016 20:29
Natuurlijk gelooft hij in winst, dat is toch normaal voor iemand die al meermaals dit monument won, zijn conditie elke week voelt verbeteren en voor het eerst sinds jaren nog eens topfit aan de start komt. Neemt niet weg dat ook ik denk dat hij niet de sterkste van het pak zal zijn. De denigrerende comments op zo een kampioen zijn overigens erg respectloos, alleen daarvoor zou ik hem al willen zien winnen.
1 april 2016 20:59
De belgen geloven er nog in, de nederlanders niet.
1 april 2016 21:06
In de voorbereiding is Boonen alvast een fijne teamgenoot. Het grootste deel van de aandacht gaat naar hem uit, waarmee hij de rest uit de mediawind zet.

En met zijn huidige capaciteiten én palmares is hij een belangrijk element in de tactiek van EQS. Durft Cancellara het aan om met Boonen naar de meet te rijden? Is Sagan zo zeker van zijn sprint aan het einde van de Ronde? Wie haalt Terpstra terug met Boonen in zijn wiel en Stybar daar vlak achter?*


*Stijn Vandenbergh, dat weet ik ook wel
1 april 2016 22:27
@janjansen

als belg en Boonenfan zijnde geloof ik er ook niet meer in, maar zo slecht als sommige hier insinueren is hij nu ook weer niet, een beetje perspectief mag wel. Het zou bvb zomaar eens kunnen dat hij alle nederlanders voorblijft zondag, dat zou ik ergens wel leuk vinden gezien al het boonengezeik hier.
1 april 2016 22:41
"Het zou bvb zomaar eens kunnen dat hij alle nederlanders voorblijft". Waarom worden die er weer bijgehaald terwijl het hier over Tom Boonen zou moeten gaan?
Een geweldige renner waar gewoon wat sleet op zit. Dat merken we toch wel? Kansloos is hij niet, maar dan moet het wel meezitten. Dat de favorieten allen een off-day hebben of elkaar taktisch bij de strot pakken.
1 april 2016 23:00
In Roubaix ben ik benieuwd wie hem eraf rijdt, in de Ronde ja als hij kan anticiperen nee als hij nog op de laatste kwaremont in het wiel van Sagan en Cancellara zit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.