Boonen snelt naar winst in RideLondon Classic
foto: Eddie Keogh/Silverhub for Prudential RideLondon
zondag 31 juli 2016 om 19:25

Boonen snelt naar winst in RideLondon Classic

De Prudential RideLondon Classic is bijgeschreven op het palmares van Tom Boonen. De 35-jarige Belg van Etixx-Quick-Step hield in de massasprint Mark Renshaw en Michael Matthews achter zich. Floris Gerts eindigde als zevende en was daarmee de beste Nederlander.

Uittredend winnaar in de vroege vlucht
In het eerste uur regende het aanvallen vanuit het peloton. Uiteindelijk vormde zich pas na veertig kilometer een kopgroep. De meest opvallende naam daarbij was Jempy Drucker, die deze koers vorig jaar nog op zijn naam schreef. Hij kreeg Dexter Gardias (Pedäl Heaven), Matthew Holmes (Madison Genesis), Jonathan Lastra (Caja Rural-RGA Seguros), Jonas Rickaert (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Jelle Wallays (Lotto Soudal) met zich mee. Even later werd de koers voor een half uur geneutraliseerd, vanwege een ongeval bij de gelijknamige toertocht rond de Prudential RideLondon.

Indrukwekkend nummer Thomas
In het peloton bepaalden Etixx-Quick-Step, Orica-BikeExchange, Dimension Data en Sky om beurten het tempo. Op een van de beklimmingen onderweg maakte het Sky-duo Geraint Thomas-Ian Stannard de oversteek naar de kopgroep. Op Box Hill besloot G om er vandoor te gaan en begon hij solo aan de laatste vijftig kilometer. De Welshman van Sky nam snel afstand van zijn medevluchters en hield ook het peloton op een geruststellende achterstand. Op twintig kilometer van de meet bedroeg zijn voorsprong nog altijd meer dan twee minuten. Niet veel later probeerde Stannard de jump naar zijn ploeggenoot te maken, maar slaagde daar niet in. Ook Thomas kon zijn one man show geen passend slot geven, want op drie kilometer van de streep werd hij teruggepakt. Boonen verraste in de sprint nog bijna de regisseur, maar won de sprint uiteindelijk ruim.

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
31 juli 2016 22:42
Boonen heeft weer flink wat snelheid in de benen.

Jammer dat er nog maar weinig bijzondere koersen zijn dit seizoen voor een renner zoals hem. Hij zal zowaar toch nog voor het WK moeten gaan.
31 juli 2016 22:53
Klasbak is en blijft ie
31 juli 2016 23:59
Klasse ook van Danny van Poppel dat hij toch gewoon uitrijdt. Met 20 min achter kon hij gemakkelijk in de remmen knijpen. Vooral als je bedenkt dat hij in het thuisland va Sky rijdt, want dan is een mannetje van het grote Sky in de laatste groep een beetje schande (zeker als je kijkt met welke renners hij over de finish komt), maar desondanks toch doorgereden tot de finish! Klasse, dat maakt je tot een echte renner Danny.
1 augustus 2016 02:38
Op de BBC alleen maar oog voor Sky, Tom Boonen is volgens hen een Nederlander en we gaan toch niets zeggen over de manier waarop de aankomst (niet) in beeld werd gebracht? Tjonge jonge, wat een amateurs. Straffe sprint van Tom BOEENEN!
1 augustus 2016 10:19
Knappe zege hoor, respect voor deze ouwe baas :) Boonen kopman voor de Belgen tijdens het WK.
1 augustus 2016 11:00
Ik lees hier vaak klachten over de verslaggeving bij de NOS. Maar het commentaar op de BBC was echt om te wenen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.