‘BORA-hansgrohe aast op Viviani bij vertrek Bennett’
Viviani en Bennett - foto: Cor Vos (archief)
donderdag 23 mei 2019 om 12:59

‘BORA-hansgrohe aast op Viviani bij vertrek Bennett’

BORA-hansgrohe bereidt een bod voor op Elia Viviani. De Italiaans kampioen heeft een aflopend contract en de Duitse formatie van onder meer Peter Sagan is bereid een salaris te bieden van twee miljoen euro voor Viviani. Dat schrijft La Gazzetta dello Sport.

Bij BORA-hansgrohe komt er ruimte vrij in de selectie als Sam Bennett vertrekt bij de ploeg waar ook Sagan en Pascal Ackermann actief zijn. De Ier zou meerdere opties hebben in de WorldTour; Movistar en Team Ineos worden genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers van Bennett. Een andere reden om Viviani binnen te halen, is fietsensponsor Specialized. Dat merk wil met Viviani blijven samenwerken richting de Olympische Spelen van Tokio 2020.

‘Interesse in Formolo’
In de geruchtenmolen rondom BORA-hansgrohe wordt ook de naam van Davide Formolo genoemd. De Italiaanse klimmer wil niet zomaar zijn contract verlengen. Mogelijk komt dat door de interesse van twee topteams, al worden namen niet genoemd.

Wel of geen Tour voor Viviani?
Viviani kende een tegenvallende Giro d’Italia. Hij stapt (vandaag) in de twaalfde etappe niet meer op en dat zonder ritzege, waar hij vorig jaar nog glansrijk de puntentrui won met vier etappes op zak. Zijn doel is om deze zomer de Tour de France rijden, al wordt aan die deelname getwijfeld door La Gazzetta. Mogelijk bouwt Deceuninck-Quick-Step een ploeg rond klimkopman Enric Mas en is daarin geen plek voor Viviani en twee helpers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.